avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... intrarea in vigoare a unei ordonante de guvern (in ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

intrarea in vigoare a unei ordonante de guvern (in speta ordonanta ...

intrarea in vigoare a unei ordonante de guvern (in speta ordonanta nr. 6, publicata in M.O. din 30.08.2021 privind reducerea impactului anumitor produse din plastic...) se face la 3 zile de la publicare in M.O. sau la 30 de zile? ma poate lamuri cineva concret in cazul acestei ordonante? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trying4nothing , utilizator 17:10, 2 Septembrie 2021
1. Dispozițiile referitoare la contravenții intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării ordonanței în Monitorul Oficial al României, Partea I, cu excepția prevederilor art. 7 alin. (1) și (2) care intră în vigoare la data publicării.

2. Legile și ordonanțele emise de Guvern în baza unei legi speciale de abilitare intră în vigoare la 3 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, sau la o dată ulterioară prevăzută în textul lor. Termenul de 3 zile se calculează pe zile calendaristice, începând cu data publicării în Monitorul Oficial al României, și expiră la ora 24,00 a celei de-a treia zi de la publicare.

Astfel:
- art. 7 alin. (1) și (2) intră în vigoare la data publicării.
- prevederile referitoare la contraventii intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării
- restul prevederilor intră în vigoare la 3 de zile de la data publicării
multumesc tare mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari legislatie ssm marianadavid marianadavid Modificarile facute prin Hotărârea Guvernului nr. 767/2016 au intrat deja in vigoare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Legea 63/2011- data intrarii in vigoare mihteo mihteo Care este data de intrare in vigoare a legii 63/2011 publicata in 10 mai 2011? Data de 13 mai sau 14 mai 2011? (vezi toată discuția)
Aplicare lege fara norme vladiana vladiana Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea speta : o lege (publicata in M.Of.) de aprobare a unei OG- prin care se modifica o alta lege si pentru care urmeaza sa fie ... (vezi toată discuția)