avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Diferenta de curs la vanzare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Diferenta de curs la vanzare

Buna ziua,
Vand un utilaj, il facturez la cursul din data livrarii. In contract am stipulat ca plata sa se faca in mai multe rate in euro la cursul din data platii. Intre cursul istoric de facturare si incasarile in rate am diferente de curs. Cum inregistrez aceste diferente? Emit factura cu TVA la fiecare rata incasata sau astept finalul contractului si atunci inregistrez diferenta de curs?
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2021
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Baza impozabila tva curs de schimb Alina Contabila Alina Contabila Care este cursul de schimb la care se inregistreaza o factura de achizitie intracomunitara in situatia in care pt aceasta achizitie s-a platit si un avans? ... (vezi toată discuția)
Cursul valutar in facturile fiscale. sdb sdb De exemplu,un client plateste pentru un serviciu o taxa care e stabilita in Euro,plata se face in lei la cursul BNR din penultima zi lucratoare. Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Stornare avans si emitere factura finala anansc83 anansc83 Am si eu o intrebare referitoare la facturarea unor bunuri contractate in valuta, facturate in lei: 1. In contract se specifica ca plata se va efectua la ... (vezi toată discuția)