avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Un angajat are cim suspendat pentru creștere copil un ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Un angajat are cim suspendat pentru creștere copil un an și ...

Un angajat (tatăl) are cim suspendat pentru creștere copil un an și 11 luni. Își poate prelungi suspendarea cu încă o lună pana face copilul 2 ani ?
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2021
econo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:27, 8 Septembrie 2021
Sunt doua optiuni:
1. Daca mama copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, atunci tatal va putea beneficia de CCC pana inclusiv in ziua cand copilul implineste varsta de 2 ani.

2. Daca mama copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, indiferent daca solicita sau nu acest drept, atunci durata CCC pentru tata se va diminua cu o luna.
In aceste conditii, tatal care se afla in concediu pentru cresterea copilului poate opta pentru concediu fara plata sau, dupa caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! concediul de crestere copil fara handicap, in invatamant este ... dadriana51 dadriana51 Buna seara! Concediul de crestere copil fara handicap, in invatamantceste de doi ani de la nasterea copilului sau un an si 11 luni? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil . intrebarea mea este : daca fetita mea implineste 2 ... Felicia Bro Felicia Bro Buna ziua. Intrebarea mea este : daca fetita mea implineste 2 ani in februarie 2022, cand este ultima luna in care primesc indemnizatia lunara? Multumesc. (vezi toată discuția)
Bună ziua.am un copil de 1 an și 11 luni. am intrat în ccc ... Druga mihaela Druga mihaela Bună ziua.am un copil de 1 an și 11 luni. Am intrat în ccc începând cu 01.12 2019 până pe 31 12 2021. Copilul pe 07 10 face fix 2 ani. Întrebarea este ... (vezi toată discuția)