avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Sunt în Concediu crestere copil pana în ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Sunt în Concediu crestere copil pana în aprilie ...

Bună ziua!
Sunt în Concediu crestere copil pana în aprilie 2022. În noiembrie 2021 voi naște al doilea copil. Care este procedura ce trebuie urmata și ce trebuie sa conțină dosarul? Se mai acorda stimulentul de 600 lei pana la împlinirea vârstei de 2 ani în cazul primului copil? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:12, 8 Septembrie 2021
Deoarece cel de-al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 , atunci se va intra din CCC1 in CCC2 incepand cu data terminarii CCC1.

Astfel , depuneti cerere la angajator pentru prelungirea duratei CCC, dupa care mergeti la Primarie pentru depunerea actelor.

OUG 111/2010
art.9
....
(2) Durata de acordare a concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) se prelungește corespunzător în cazul suprapunerii a două sau mai multor situații de natură a genera acest drept.
(3) În cazurile prevăzute la alin. (2) se acordă o singură indemnizație, în cuantumul prevăzut de prezenta ordonanță de urgență.
(4) Pe perioada suprapunerii situațiilor prevăzute la alin. (2), cuantumul indemnizației lunare prevăzut la art. 2 alin. (2) se majorează cu suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.

In speta, pe durata suprapunerii (noiembrie 2021 - aprilie 2022), veti primi : indemnizatia CCC1 + doua alocatii + 1250 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! Știe cineva daca se mai primește indemnizație ... ANAMARIAC22 ANAMARIAC22 Bună seara! Știe cineva daca se mai primește indemnizație pentru cel de-al doilea copil, daca acesta este nascut in timpul indemnizație pentru primul ... (vezi toată discuția)
Buna , sunt in concediu de crestere a copilului , iar sotia este ... Ioan81 Ioan81 Buna , sunt in concediu de crestere a copilului , iar sotia este din nou însărcinată ( avand gemeni) si urmeaza sa nasca inainte de a implini primul copil 2 ... (vezi toată discuția)
Informatie 199907 199907 Buna, avem de gand sa facem al doilea bebe, primul bebe are in prezent 11 luni cand voi naste va avea 1 an si cateva luni , sotul meu este intrat prenatal, ... (vezi toată discuția)