avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... buna ziua! Am si eu o neclaritate legata dde legea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

buna ziua! Am si eu o neclaritate legata dde legea 223/2015 privind ...

buna ziua!
Am si eu o neclaritate legata dde legea 223/2015 privind pensiile militare. Astfel, art. 17, alin 1, pct. b) prevede ca Au dreptul la pensie de serviciu anticipată militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special, în activitate, care îndeplinesc cumulativ condițiile de vechime prevăzute la art. 16 alin. (1) lit. b), au împlinit vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă diminuată cu 5 ani și se află în una dintre următoarele situații:
b) sunt trecuți în rezervă sau direct în retragere ori au încetat raporturile de serviciu ca urmare a clasării ca inapt sau apt limitat pentru serviciul militar/serviciu de către comisiile de expertiză medico-militară.
CARE ESTE DIFERENTA DINTRE "sunt trecuți în rezervă sau direct în retragere ca urmare a clasării ca inapt sau apt limitat pentru serviciul militar" SI "au încetat raporturile de serviciu ca urmare a clasării ca inapt sau apt limitat pentru serviciul militar"?
Cel mai recent răspuns: vasile sorinel , utilizator 11:54, 23 Mai 2023
BIU

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare Georgica112 Georgica112 Bună ziua. Ce vechime trebuie sa ai și la ce vârstă de pensionezi ca și cadru militar? (vezi toată discuția)
Se poate iesi la pensie anticipata partiala la 42 de ani? dorat dorat lucrez in mapn de 20 de ani si am 42 de ani si sunt dat apt limitat pentru serviciul militar de către comisiile de expertiză medico-militară.Pot iesi la ... (vezi toată discuția)
Pensie diminuata. BanuManta BanuManta Am 51 ani. 18ani vechime + 11ani militar . Cand as putea iesi la pensie diminuat, anticipat, etc ? Stie cineva ? (vezi toată discuția)