avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cass la venitul din vanzarea unui imobil in 2017
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cass la venitul din vanzarea unui imobil in 2017

Buna ziua!
In 2017 am vandut un imobil impreuna cu fratele meu. Acum, lui i-a venit o decizie de impunere pentru a plati CASS pentru acel an (cred ca 5,5% din salariul minim atunci. Este o decizie corecta? Dupa stiinta mea textul legal care impune aceasta taxa a fost emis in 2018, dar s-ar putea sa gresesc.. Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2021
nelu51, utilizator
La vanzarea acelui imobil nu se datoreaza CASS . Acea decizie de impunere pt CASS a venit pentru alte venituri ( dividende , activitati independente , chirii ) . Mai exact alegeti una de aici :

"ART. 155 - Categorii de venituri supuse contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate

(1) Contribuabilii/Plătitorii de venit la sistemul de asigurări sociale de sănătate, prevăzuți la art. 153 , datorează, după caz, contribuții de asigurări sociale de sănătate pentru următoarele categorii de venituri:

a) venituri din salarii sau asimilate salariilor, definite conform art. 76 ;

b) venituri din pensii, definite conform art. 99 ;

c) venituri din activități independente, definite conform art. 67 ;

d) venituri din asocierea cu o persoană juridică, contribuabil potrivit titlurilor II, III sau Legii nr. 170/2016, pentru care sunt aplicabile prevederile art. 125;

e) venituri din cedarea folosinței bunurilor, definite conform art. 83;

f) venituri din investiții, definite conform art. 91;

g) venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, definite conform art. 103;

h) venituri din alte surse, definite conform art. 114 și 117;

i) indemnizații de șomaj;

j) indemnizații pentru creșterea copilului;

k) ajutorul social acordat potrivit Legii nr. 416/2001, cu modificările și completările ulterioare;

l) indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă drept urmare a unui accident de muncă sau unei boli profesionale. "

Dar in niciun caz pentru acel imobil vandut .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce impozite si taxe se platesc pt dividende 2017 bubuanca bubuanca Va rugam sa-mi mentionati daca si cine plateste CASS la dividende in 2017 . Va multumesc (vezi toată discuția)
Impozitare dobanda banca negru daniel negru daniel buna seara , am si eu o intrebare conform noului cod fiscal din 2016 daca o persoana are cont la banca si obtine dobanda si este persoana cu handicap grad ... (vezi toată discuția)
Cass dividente 2017 titus_steel titus_steel Buna ziua , daca am contract CIM pe o fractiune de norma , cum ramane cu CASS-ul la veniturile din dividente ? Contabilul meu spune ca trebuia sa am contract ... (vezi toată discuția)