Bineinteles ca si eu am fost lovit de catre individul baut, am tipat la el sa se potoleasca dar degeaba! am tras pe dreapta, in masina se alfa si sotia acestuia, si inca o persoana care nu avea nici o legatura cu ei! a coborat sotia lui si in cele din urma am reusit sa il trag afara si pe acesta ! l am impins si i am zis : ma nene tu vrei sa imi distrugi masina, eu zic sa iti fac un bine ca te iau in masina sa nu stai in ploaie si tu faci scandal si ma lovesti ? acesta a dus mana spre spate si se apropia de mine ! temandu ma sa nu scoata un cutit, l am lovit , i am tras un pumn in fata si a picat jos! m am urcat in masina si l am luat pe prietenul meu si am plecat ! astazi am aflat ca acesta este in spital si vrea sa ma inteleg cu el sau se duce la procuratura, isi scoate certificat medico legal.
Exista un atac direct , imediat , injust , proportional ?
Nu reiese din relatarea dumneavoastra.Pot fi retinute
provocarea , si excesul scuzabil , in calitate de ca si circumstante atenuante legale .
Betia , dupa caz ,
poate fi una preordinata ( act deliberat , savarsit in vederea comiterii de infractiuni) si apreciata
ca si circumstanta agravanta persoana - cu privire la atacul savarsit asupra dumneavoastra.Sau apreciata ca si circumstanta atenuanta personala.
(desi cred ca a fost unul minor )
Dumneavoastra cunoasteti realitatea, asa incat sa va apreciati , din ce am mentionat mai sus , contributia la aceasta altercatie.
Impacarea inlatura raspunderea penala.Poate fi aplicata, daca e apreciat ca oportun , o amenda administrativa.(intre 100 si 100 ron)
Insa cheltuielile de judecata raman in sarcina invinuitului/inculpatului.