avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum procedez?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum procedez?

Salutare ! am fost sunat de catre un prieten sa il duc acasa in data de 07.01.2010 in jurul orei 8.30 pm , si cand am ajuns la locul respectiv, l am luat pe el si mai erau 3 persoane 2 barbati si o femeie) care stateau la ocazie si m au rugat sa ii iau si pe ei deoarece afara ploua si nu aveau mijloc de transport cu ce sa se deplaseze spre casa! unul din acestia era beat, mirosea a alcool ! pe drum acesta a inceput sa se ia de prietenul meu care se afla in fata in dreapta mea, ulterior lovindu l ! Prietenul meu s a aparat si asa a izbucnit un scandal in masina , in timp ce eu conduceam! Bineinteles ca si eu am fost lovit de catre individul baut, am tipat la el sa se potoleasca dar degeaba! am tras pe dreapta, in masina se alfa si sotia acestuia, si inca o persoana care nu avea nici o legatura cu ei! a coborat sotia lui si in cele din urma am reusit sa il trag afara si pe acesta ! l am impins si i am zis : ma nene tu vrei sa imi distrugi masina, eu zic sa iti fac un bine ca te iau in masina sa nu stai in ploaie si tu faci scandal si ma lovesti ? acesta a dus mana spre spate si se apropia de mine ! temandu ma sa nu scoata un cutit, l am lovit , i am tras un pumn in fata si a picat jos! m am urcat in masina si l am luat pe prietenul meu si am plecat ! astazi am aflat ca acesta este in spital si vrea sa ma inteleg cu el sau se duce la procuratura, isi scoate certificat medico legal. Mentionez ca individul respectiv l a lovit si l a injurat pe prietenul meu si pe mine in timp ce conduceam , si el a declansat scandalul! Ce se intampla in situatia in care acesta are nr meu de inmatriculare si daca ma trezesc cu politia la usa ? cum procedez? eu consider ca am procedat corect, cel putin eram speriat sa nu scoata un cutit ceva de la spate! intru sub incidenta legitimei aparari ? va salut cu respect si astept un raspuns daca se poate ! o seara placuta ! dan. targoviste
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 21:31, 9 Ianuarie 2010
Bineinteles ca si eu am fost lovit de catre individul baut, am tipat la el sa se potoleasca dar degeaba! am tras pe dreapta, in masina se alfa si sotia acestuia, si inca o persoana care nu avea nici o legatura cu ei! a coborat sotia lui si in cele din urma am reusit sa il trag afara si pe acesta ! l am impins si i am zis : ma nene tu vrei sa imi distrugi masina, eu zic sa iti fac un bine ca te iau in masina sa nu stai in ploaie si tu faci scandal si ma lovesti ? acesta a dus mana spre spate si se apropia de mine ! temandu ma sa nu scoata un cutit, l am lovit , i am tras un pumn in fata si a picat jos! m am urcat in masina si l am luat pe prietenul meu si am plecat ! astazi am aflat ca acesta este in spital si vrea sa ma inteleg cu el sau se duce la procuratura, isi scoate certificat medico legal.



Exista un atac direct , imediat , injust , proportional ?
Nu reiese din relatarea dumneavoastra.Pot fi retinute provocarea , si excesul scuzabil , in calitate de ca si circumstante atenuante legale .

Betia , dupa caz , poate fi una preordinata ( act deliberat , savarsit in vederea comiterii de infractiuni) si apreciata ca si circumstanta agravanta persoana - cu privire la atacul savarsit asupra dumneavoastra.Sau apreciata ca si circumstanta atenuanta personala.
(desi cred ca a fost unul minor )

Dumneavoastra cunoasteti realitatea, asa incat sa va apreciati , din ce am mentionat mai sus , contributia la aceasta altercatie.
Impacarea inlatura raspunderea penala.Poate fi aplicata, daca e apreciat ca oportun , o amenda administrativa.(intre 100 si 100 ron)
Insa cheltuielile de judecata raman in sarcina invinuitului/inculpatului.

Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Insistati pe faptul ca deja il lovise pe prietenul dvs si, ducand mana la spate, v-a creat o temere atat de puternica pt viata si integritatea dvs corporala incat se justifica legitima aparare.
In raport de cele relatate...cred ca ar fi cel mai bine sa cauti sa te intelegi cuacel individ. De ce?
1. Legitima aparare nu se prezuma...trebuie dovedita...

2.Daca iti face plangere, dosar penal, incadrare juridica in raport de ingrijirile medicale, plata cheltuielilor de spitalizare, si alte daune....., onorariu avocat, timp pierdut pe la politie,parchet si instanta de judecata...cred ca ai sa te lecuiesti alta data sa crezi ca poti invoca legitima aparare intr-un scandal....

3.Atat la politi cat si la instanta va trebui sa prezinti probe in apararea ta (martori)..cei care s-au aflat in autoturism....

Avand in vedere aceste aspecte....in mare..si nu in amanunt...cred ca sfatul meu de a cauta intelegere este cel mai ieftin..., chiar daca nu este cel mai placut.

Daca mergi pe varianta dosarului penal iti recomand sa-i formulezi si tu plangere penala individului. Problema este ca nu ii stii identitatea....dar ai s-o afli cand vei fi citat la politie....

Cam asta ar fi....., ce sa-ti spun alta data sa nu mai iei necunoscuti in autoturism......facerea de bine....
banuiesc ca oricare ar fi procedat in felul meu . pana la urma , instanta nu poate tine cont de faptul ca eu am vrut sa ii fac un bine, sa il iau in masina, el e cel care era baut, cel care a inceput scandalul , si totusi , se afla in masina mea , el l-a atacat pe prietenul meu si l-a lovit in timp ce eu conduceam. Si fiind intuneric, cand l-am scos din masina, si din temere cand am vazut ca se apropie de mine, i-am tras un pumn de a picat jos, apoi s a ridicat. Ma framant atat deoarece sunt elev la scoala militara de jandarmi , si individul asta mi-ar putea face probleme, mai am 5 luni si termin scoala. Stiu ca se afla in legitima aparare si acea persoana care a depasit in intensitate atacul, din cauza temerii... si totusi , m a atacat in masina mea, nu se tine cont de asta ?
Achiesez la ceea ce a postat av. Stoica Ioana! In rest, este treaba userului ca nu este in stare sa exprime succint si la obiect ce s-a intamplat!

Alte discuții în legătură

Ce ar trebui sa fac ? Ceclan  Daniel Ceclan Daniel Salutare ! am fost sunat de catre un prieten sa il duc acasa in data de 07.01.2010 in jurul orei 8.30 pm , si cand am ajuns la locul respectiv, l am luat pe el ... (vezi toată discuția)
Legitima aparare sau nu ? Ceclan  Daniel Ceclan Daniel Salutare ! am fost sunat de catre un prieten sa il duc acasa in data de 07.01.2010 in jurul orei 8.30 pm , si cand am ajuns la locul respectiv, l am luat pe el ... (vezi toată discuția)
Ce ma asteapta ? Ceclan  Daniel Ceclan Daniel Salutare ! am fost sunat de catre un prieten sa il duc acasa in data de 07.01.2010 in jurul orei 8.30 pm , si cand am ajuns la locul respectiv, l am luat pe el ... (vezi toată discuția)