avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare drum PRIVAT de servitute Buna ziua! Am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare drum PRIVAT de servitute Buna ziua! Am construit o ...

Schimbare drum PRIVAT de servitute
Buna ziua! Am construit o casa pe un teren obținut moștenire de la părinți. Întrucât terenul care mi-a revenit era cam mic, pentru a construi si a mai avea ceva curte, am discutat cu doi frati din patru, sa mutam o parte din drumul de servitute, sa nu mai treacă prin dreapta casei, conform actelor, ci prin stânga, întrucât, in partea dreapta a casei, vecinul de langa mi-a mai dat puțin teren. Acum, după 8 ani, unul din frati, nu mai este de acord cu drumul schimbat, binenteles din răutate, ca nu are motive justificate sj mai ales după atâția ani și ne cere sa demolam din casa pentru a face ca în acte. Din păcate, înțelegerea cu drumul, a fost verbala, frații care au fost de acord pot fi martori, in caz de proces, noi am fost de buna credinta, ca am lăsat drum, doar ca în partea cealaltă a casei, ce variante am, sa nu ajung la demolare ? Reamihtesc ca motivul schimbării drumului a fost pentru a putea sa mai cumpar niște teren, de la vecinul din dreapta. Multumesc !

Alte discuții în legătură

Se poate muta drumul de servitute? anthynidiany anthynidiany Am o suprafață de 537 de mp intravilan din care urmează să primesc o parte pentru a construi o casă. Deschiderea la drum este de 11,66 m și eu voi primi ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute pentru loturile invecinate vpreda2003 vpreda2003 Buna ziua, Pe o suprafata de teren, in urma parcelarii, respectiv vanzarilor catre mai multi proprietari, s-a prevazut si un drum de servitute pe partea ... (vezi toată discuția)
Informație despre calcan Ianiselecom Ianiselecom Buna ziua. Dețin un teren cu o casa bătrânească lipita la calcan in partea din stânga proprietații, aici având ca vecin domeniul public. Vecinul ... (vezi toată discuția)