Va multumesc pentru raspuns, Totusi, tin sa subliniez faptul ca nimeni nu il obliga. El singur a zis tuturor persoanelor din neam ca vrea sa imi doneze mie pentru ca vrea ca mama sa nu aiba nimic. In acest caz, exista posibilitatea ca el sa nu vrea de fapt sa mi doneze mie partea lui - asa cum a zis, caz in care noi riscam sa fim date afara din casa sau sa trebuiasca sa ii platim bani, contravaloarea partii sale. Eu intrebam daca nu se poate pune cumva o clauza sau o conditie atat lui cat si mamei pentru a conveni pe cale legala sa se respecte aceste vorbe. Nu obliga nimeni pe nimeni, vrem doar sa avem siguranta ca nu vom ajunge intr o situatie mai rea decat suntem deja din cauza unor orgolii.
gi-jane2 a scris:
asa nenorocit cum e , e mostenitor a jumatate din ce e acolo si nu aveti cum sa il obligati sa va dea, sa va doneze.
nu va convine prezenta lui, il dati in judecata- mama adica si cere sa ii fie atribuita casa si ii da jumatate din valoare. Mai departe, mama va poate dona sau face ce vrea cu casa.
Dvs ori il suportati asa ca poate moare, nu are mostenitori si mama sau dvs il veti mosteni, ori il duceti cu zaharelui, il luati la sentiment, cu bunicul si bunica si va doneaza ce are el in certificat. Nu e nevoie sa faca asta in acelsi timp cu mama.