buna ziua incep prin a va spune ac mama a decedat in 2003 atunci nu am facut succesiunea .in urma ei am ramas eu ,fratele meu care a decedat si el in 2007 ,deci in viata sunt eu si tata si binenteles 2 copii minori din partea fratelui decedat copii care au rezultat din doua relatii ,copii sunt pe numele fratelui .. problema este ca tata nu vrea sa faca succesiunea dupa decesul mamei si din spusele tatalui doreste sa doneze casa unui strain .cum pot sa obtin mostenirea de pe urma mamei? ce drepturi au copii fratelui meu decedat? mentionez faptul ca fratele meu nu a fost casatorit
tata nu poate dona decat ceea ce are.. mostenirea mamei nu are cum sa o doneze.. plus ca partea lui chiar daca o doneaza intervine reductiunea donatiilor urmare a cotelor rezervatare.. in cazul dvs si a nepotilor este destul de consistenta.. nu va faceti probleme si sange rau daca tatal dvs insista in ideea de donatie.. eu va zic sa nu faceti nimic pana nu moare si el si va ramane tot dvs si nepotilor.. ca el nu poate dona fara sa dezbata mostenirea.. iar dac o dezbate.. notarul e obligat sa va cheme si pe dvs la masa succesorala.. iar daca declara ca nu are copii si alte rude in viata..certificatul de mostenitor e nul