avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... a doua succesiune mostenire casa parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

a doua succesiune mostenire casa parinti

Dupa decesul tatalui, fiind doi copii am facut succesiunea apartamentului dupa care eu, in calitate de copil am cedat partea mea mamei si fratelui in mod egal. A decedat si mama mea iar fratele meu doreste sa-mi cedeze toata partea din partea lui si a mamei noastre mie. Pot intelege ca voi deveni proprietar 100% fara ca alti succesori de alt grad (fratii mamei in viata) sa imi atace calitatea de mostenitor integral? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: picsipoc , utilizator 20:11, 30 Noiembrie 2012
Puteti deveni proprietar al bunurilor, dupa ce veti dezbate succesiunea dupa mama dvs si fratele dvs va doneaza ceea ce a mostenit si ceea cea primit de la dvs. Fratele dvs acum poate sa renunte la mostenirea mamei dvs, asa ca partea mamei va va reveni dvs iar fratele apoi va va dona restul.
Nu are cine sa va conteste nimic, ot ca dvs sunteti mostenitor din clasa I iar fratii mamei sunt din clasa a II a si sunt inlaturati de la mostenire de clasa cea mai apropiata, adica de clasa I, adica de dvs...
~ Conținut șters la cerere ~
Raspuns afirmativ 100% proprietar insa acest lucru se poate realiza astfel: Fratele fie renunta la succesiune si apoi va va dona partea lui de casa dupa tata, fie dezbateti succesiunea iar dupa ce se va stabili drepturile fiecaruia acesta va va dona toate drepturile sale asupra imobilului inclusiv partea lui de casa dupa tata
Ultima modificare: Vineri, 30 Noiembrie 2012
ContSters82289, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune familiara Catalinfreewifigratis Catalinfreewifigratis Buna ziua. Am o mare confuzie in familie. Mama vrea sa imi dea cu act de vanzare cumparare un teren, dar noi suntem 4 frati iar actele sunt pe ambii parinti ... (vezi toată discuția)
Speta mostenire mm21 mm21 Buna seara, am urmatoarea speta: -in urma decesului tatalui meu am ramas 5 frati si mama, care i-am cedat partea noastra unui farte mai mare(frati impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Am cedat fratelui partea mea de mostenire din partea tatalui ... lucian1962 lucian1962 Am cedat fratelui partea mea de mostenire din partea tatalui ( 1/8 dintr-un imobil) si am citit pe forum ca nu mai pot revoca actiunea mea. In momentum de fata ... (vezi toată discuția)