avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Speta mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Speta mostenire

Buna seara, am urmatoarea speta:
-in urma decesului tatalui meu am ramas 5 frati si mama, care i-am cedat partea noastra unui farte mai mare(frati impreuna cu mama am facut taxa succesorala,partea tatalui, fratelui nostru). Dupa decesul mamei, am cazut de comun acord cu restul fratilor sa-mi revina mie toata mostenirea(inclusiv partea mamei si a fratelui).
Ce trebuie sa fac in acest caz, fratii nu au pretentii la mostenire, se face taxa succesorala intre mine si frati??
Va multumesc anticipat!!
Adresati-va unui notar . Se va face partajul succesoral sau ceilalți renunță și rămâneți unic succesor.
In cazul in care ceilalti renunta se mai face taxa succesorala??
Se numeste procedura succesorala, nu taxa succesorala. Ca nu e nici o taxa.
Trebuie dezbatuta succesiunea dupa mama, ocazie cu care fratii dau declaratii de renuntare, iar dvs deveniti unic mostenitor pe partea mamei.
Succesiunea trebuie dezbatuta oricum. Faptul ca ceilalti frati renunta nu va face automat proprietar.
Ulterior fratele va poate face un contract de donatie pe cota mostenita de la tata.
Mergeti la un notar pentru partea de succesiune dupa mama si la un avocat pentru partea fratelui. Acea parte este deja a fratelui, daca doreste sa v-o doneze trebuie sa faca acte de la el catre dv.
Totusi, depinde care a fost intelegere si de ce acum vrea sa v-o dea dv., nu o mai vrea, ati facut ceva cheltuieli si pentru el etc. In functie de asta gasiti actul potrivit, fie ca e o dare in plata, partaj, donatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ankutza_2611 ankutza_2611 Buna ziua, am urmatoarea problema.Mama mea mai are 4 frati.In 1994 a murit tatal lor, iar apoi bunicul din partea tatalui Si au facut ambele succesiuni.De la ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire. care este procedura de cedare a cotelor? Macovei Șt. Macovei Șt. Tatal meu a decedat acum trei saptamani. A ramas mama si noi, patru frati. Vrem sa dezbatem mostenirea, trei dintre noi cedând partea noastra celui de-al ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament dupa deces tata, noi copiii dorim ca mama sa aiba casa toata pe numele ei si noi sa mostenim doar cand decedeaza ea noidoi noidoi Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema legala. Tatal meu a decedat in august si mama vrea sa faca succesiunea. Este vorba de un apartament pe care mama ... (vezi toată discuția)