avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua, am urmatoarea problema.Mama mea mai are 4 frati.In 1994 a murit tatal lor, iar apoi bunicul din partea tatalui Si au facut ambele succesiuni.De la bunicul din partea tatalui, fratele mamei cel mic a mostenit totul, iar la succesiunea tatalui lor, toti fratii si-au cedat partea lor in favoarea mamei lor.In 2012 a murit si mama lor, iar acum fratele cel mic nu vrea sa faca succesiunea si dupa mama. Intrebarea e urmatoarea: Bunica putea sa-i doneze totul fratelui cel mic si pe ceilalti 4 frati sa-i lase pe dinafara? Este valabila rezerva succesorala? Mai au si ceilalti vreo sansa la mostenire? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 16:20, 10 August 2013
Este valabila rezerva succesorala; bunica chiar daca dona totul numai unui singur copil, donatia se poate ataca in instanta.

Daca un singur mostenitor nu doreste dezbaterea succesiunii, atunci aceasta se va face pe calea unei actiuni in instanta.
Si daca se facea contract de vanzare cumparare mai e valabila rezerva succesorala?
Daca nu se da pret , vanzarea este donatie si va fi supusa reductiunii la deces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren ContSters289205 ContSters289205 Buna ziua,se dau urmatoarele date Suntem 4 frati si o parcela de pamant cu mama fiind propietara.Doi din fratii mei au convins`o pe mama sa semneze dandu`le ... (vezi toată discuția)
Testament cu probleme ralucav54 ralucav54 Buna ziua! Bunica mea din partea tatalui a decedat recent. In urma cu 6 ani dansa a facut un testament prin care si-a manifestat dorinta de a-mi lasa casa ... (vezi toată discuția)
Succesiunea cristache paula cristache paula va rog mult ajutati-ma cu unele nelamuriri. mama mea vrea sa deschida succesiunea dupa bunicul meu ,si nu stiu ce parte ii revine ei. bunicul meu a avut 4 ... (vezi toată discuția)