avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune familiara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune familiara

Buna ziua. Am o mare confuzie in familie. Mama vrea sa imi dea cu act de vanzare cumparare un teren, dar noi suntem 4 frati iar actele sunt pe ambii parinti dintre care tata a murit. Care sunt pasii ca sa intru in posesia terenului? Cam ce costuri ar fi? Cat timp dureaza finalizarea actelor? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Catalinfreewifigratis , utilizator 13:32, 6 Iunie 2020
Si terenul acela apartine doar mamei dvs.?
Daca da...mergeti la un notar si va ajuta dumnealui.
Daca nu... dezbateti succesiunea in urma tatalui dvs. ( la notar-daca va intelegeti, daca nu... in instanta) si apoi mama va poate vinde partea ce revine dumneaei.
Proprietarii terenului sunt mama si tata. Cred ca ne intelegem la un notar, dar nu stiu care ar fi pasii?? Trebuie toti copii sa cedeze partea lor din teren mamei si abia apoi ea sa imi vanda o bucata din el? Sau ar mai fi alta modalitate?

Ionut.ion a scris:

Si terenul acela apartine doar mamei dvs.?
Daca da...mergeti la un notar si va ajuta dumnealui.
Daca nu... dezbateti succesiunea in urma tatalui dvs. ( la notar-daca va intelegeti, daca nu... in instanta) si apoi mama va poate vinde partea ce revine dumneaei.

Trebuie să dezbateti succesiunea după tata.
Declarația de renunțare la mostenire este totală. Deci daca frații dvs renunta, renuntarea priveste absolut tot, nu doar terenul.
Discutați întâi cu frații și în funcție de decizia lor, postati din nou și va spunem care sunt pasii urmatori.

Declaratia de renuntare a mostenirii de catre frati , in favoarea mamei, este obligatorie? Alta solutie nu ar fi? Totusi nu cred ca ar vrea sa cedeze toti dreptul lor de mostenire, pt a-mi vinde mie mama apoi o bucata de teren.......
raluk0207 a scris:

Trebuie să dezbateti succesiunea după tata.
Declarația de renunțare la mostenire este totală. Deci daca frații dvs renunta, renuntarea priveste absolut tot, nu doar terenul.
Discutați întâi cu frații și în funcție de decizia lor, postati din nou și va spunem care sunt pasii urmatori.

Renuntarea nu se face "in favoarea", ci se renunta pur si simplu.
Dacă frații nu vor să renunțe, dezbateti succesiunea, rămâneți cu toții moștenitori, după care mama si frații va donează dvs cotele lor din teren.

Alte discuții în legătură

Mostenire mihay21 mihay21 buna ziua, am si eu o intrebare. Tatal meu a decedat in urma cu un an, mama ma este in viata si mai am 3 surori si un frate, doar eu locuiesc intr-o casa ... (vezi toată discuția)
Cedare teren Marin Alexandru Mihaela Marin Alexandru Mihaela Buna ziua! Parintii mei au decedat iar fratii vor sa mi cedeze un teren pentru a mi face o casa! Care ar fi procedura legala? Multumesc! (vezi toată discuția)
Informatii succesiune Mira_nick Mira_nick Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: mama mea a mostenit casa in care locuia de la bunica (mama ei). A facut toate demersurile necesare si era ... (vezi toată discuția)