avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare teren

Buna ziua! Parintii mei au decedat iar fratii vor sa mi cedeze un teren pentru a mi face o casa! Care ar fi procedura legala? Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dezbateti succesiunea dupa parinti, fratii dau declaratii de renuntare si ramaneti dvs unic mostenitor. Atentie, insa ca renuntarea priveste TOT. Daca parintii mai detin si alte bunuri, prin renuntare fratii nu mai dobandesc nimic.

In caz ca mai exista si alte bunuri, la care fratii au pretentii, ramaneti cu totii mostenitori, iar ulterior fratii va pot dona cotele lor din terenul respectiv.
Dar primul pas este dezbaterea mostenirii dupa parinti.
Nu am dezbatut succesiunea inca, nici parintii la randul lor nu au dezbatut o , avem procese acum pentru mostenira lor! Eu vreau sa mi fac casa si as fi vrut o parte din teren!
acest răspuns util
Am inteles ca parintii dvs au decedat.
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
acest răspuns util
Daca sunt straini de succesiune prin renuntare, atunci dvs.sunteti unic succesor.

Sa dea o declaratie notariala de renuntare la succesiune.
Parintii sunt decedati, bunicii atat din partea mamei cat si din partea tatalui sunt decedati si ei!

Alte discuții în legătură

Copiii mostenitori, in urma decesului ambilor parinti, pot trece ... ion + ion + Copiii mostenitori, in urma decesului ambilor parinti, pot trece toata averea pe numele celui care a locuit si locuieste si acum in casele parintilor si apoi ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa bunica cu partaj voluntar, fara succesiune Manu111 Manu111 Buna ziua, Am o problema mai delicata,cred.Este vorba despre o casa,mostenire de la bunica mea,care a decedat in 1986. Bunica a avut 2 copii(mama mea si ... (vezi toată discuția)
A doua succesiune mostenire casa parinti picsipoc picsipoc Dupa decesul tatalui, fiind doi copii am facut succesiunea apartamentului dupa care eu, in calitate de copil am cedat partea mea mamei si fratelui in mod egal. ... (vezi toată discuția)