avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copiii mostenitori, in urma decesului ambilor parinti, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copiii mostenitori, in urma decesului ambilor parinti, pot trece ...

Copiii mostenitori, in urma decesului ambilor parinti, pot trece toata averea pe numele celui care a locuit si locuieste si acum in casele parintilor si apoi sa fie dezbatuta mostenirea?
Cel mai recent răspuns: ion + , utilizator 20:49, 13 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu au pretenții la moștenire, pot sa dea declarații de renunțare la succesiune (cu mențiunea ca renunță la absolut tot ce au avut parintii).
Dar asta nu înseamnă să "treaca".

Înseamnă, ca prin efectul renunțării tuturor, va rămâne un singur moștenitor.
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2022
raluk0207, utilizator
Nu cred ca vreunul din noi nu ar dori sa pastreze ceva ca mostenire, Unii sunt ''oraseni'' fiecare cu casa lui, numai unul a locuit cu parintii si acestuia dorim (eu doresc) sa-i transferam toata averea ramasa pana cand orice valorificare sa se faca in avantajul tuturor; chiar daca presupune ca mostenirea se va transmite si dupa ce noi nu vom mai fi si copiilor nostri. Altul a beneficiat si beneficiaza deja de un teren intravilan cand parintii inca traiau. Am mai multe motive sa cred ca dezbaterea mostenirii nu este benefica si relatiile intre frati si surori se pot strica.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și ce legătură are asta cu dezbaterea succesiunii?
Asta trebuie făcută oricum, căci renuntarile dvs nu îl transforma pe fratele respectiv în proprietar.

Dacă doriți neapărat sa ii dați dvs, frații sau dacă sunt dintre dvs card stăpânesc terenuri de la parinti, dezbateti succesiunea, rămâneți cu toții moștenitori, în cotele stabilite de lege, faceți documentația cadastrala și ii puteri dona/vinde fratelui cotele dvs.
Multumesc. E solutia legala dar cu pacienti de 71 la 82 ani va fi greu sa ramanem impacati daca se pune problema de vanzare si cumparare. Daca sunteti in apropiere de Ilfov, Bucuresti, hai si Ploiesti as putea sa programam o consultatie pentru ca multe amanunte nu pot fi spuse aici in pagina.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ion + a scris:
... pana cand orice valorificare sa se faca in avantajul tuturor;


Asta înseamnă că NU vreți să renunțați.
Căci dacă renunțați, atunci sunteți la fel de străin/i de moștenirea părinților dvs. precum sunt și eu. (terță persoană)
Și în viitor veți mai avea tot atât „avantaj” cât am și eu din moștenirea părinților dvs. Adică ZERO!
Mare atenție sub ce dați cu plaivazul!
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2022
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa bunica cu partaj voluntar, fara succesiune Manu111 Manu111 Buna ziua, Am o problema mai delicata,cred.Este vorba despre o casa,mostenire de la bunica mea,care a decedat in 1986. Bunica a avut 2 copii(mama mea si ... (vezi toată discuția)
Cedare teren Marin Alexandru Mihaela Marin Alexandru Mihaela Buna ziua! Parintii mei au decedat iar fratii vor sa mi cedeze un teren pentru a mi face o casa! Care ar fi procedura legala? Multumesc! (vezi toată discuția)