avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... O cunostință a dat concursul în învățământ pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

O cunostință a dat concursul în învățământ pe postul ...

O cunostință a dat concursul în învățământ pe postul didactic auxiliar de informatician cu studii medii ( așa cum este aprobat statul de funcții din școală-București ), dar nu a fost acceptat. A absolvit liceul, are diploma de bacalaureat cu specializarea mecanic dar a facut un curs de 40 de ore ( febr-aprilie 2021) cu cod COR 351201, ajutor progamator care este același lucru cu informatician studii medii ? Nu ?
Există vreo reglementare/completare a legii învățământului și nu se mai fac angajări decăt cu studii superioare ?
Postul vacant este de informatician cu studii medii, așa este în statul de funcții și așa a fost dat anunțul pe acest post ?
Vă rog să-mi scrieți baza legală punctual. Vă mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:55, 16 Septembrie 2021
Care a fost motivul respingerii?
Lipsa diploma bacalaureat de profil .
Eu știu că nu-i nevoie neapărat de aceasta ci că este suficient să aibă o diplomă de bacalaureat și un curs de informatician sau ajutor programator. Nu ?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2021
FeliciaFlorica, utilizator
1. In anuntul de scoatere la conscurs la condiţiile specifice referitoare la studiile necesare pentru ocuparea posturilor era mentionat ca trebuie sa aveti diploma bacalaureat de profil ?

2. După afişarea rezultatelor obţinute la selecţia dosarelor, proba scrisă sau proba practică, după caz, şi interviu, candidaţii nemulţumiţi pot face contestaţie, în termen de cel mult 48 de ore de la data afişării rezultatului selecţiei dosarelor, respectiv de la data afişării rezultatului probei scrise ori a interviului, la sediul autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului, sub sancţiunea decăderii din acest drept.
Ati depus contestatie?
DA, așa îmi spune colegul:
- Absolvent, cu diplomă, a unei instituții de învățământ superior sau a unei unități de învățământ preuniversitar de profil (informatică, matematică-informatică, informatică-economie, automatizări și calculatoare).
Nu, nu a depus contestație.
Întrebarea era : dacă este OBLIGATORIU pe un post de informatician/ajutor programator cu studii medii să se solicite diploma de profil.
Da, intrucat asa este mentionat in anunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pentru functia de programator ajutor, cod cor 351201 ... iuliaiulia87 iuliaiulia87 Buna ziua, pentru functia de programator ajutor, cod cor 351201 este necesar ca angajatul sa urmeze cursurile unei facultati de profil sau sa detina un curs de ... (vezi toată discuția)
Programator fara studii de specialitate AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, poate fi incadrada o persoana pe pozitia de Programator daca aceasta are studii superioare dar nu de specialitate? Daca nu, care ar putea fi ... (vezi toată discuția)
Angajare post it anelia88 anelia88 Buna ziua! As vrea sa stiu daca o persoana ce a terminat un liceu cu profil uman (detine diploma de bacalaureat) poate fi angajata in domeniul IT daca ... (vezi toată discuția)