avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Dețin o adeverința de la o primărie din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Dețin o adeverința de la o primărie din jud. Dâmbovița, ...

Buna ziua,
Dețin o adeverința de la o primărie din jud. Dâmbovița, in care este specificat ca "as deține" niște terenuri agricole si un teren intravilan (moștenite de la tatăl meu). Nu dețin TITLUL DE PROPRIETATE. Am fost contact de cineva de la primărie precum ca ar vrea sa cumpere terenul intravilan cu un precontract si chitanța de mana (curios, nu ?). Pe adeverința este trecut ca as deține aceste terenuri împreuna cu un var, chipurile așa ar fii trecut in registrul agricol din respectiva localitate(nu am avut acces sa vad acest lucru). Am înscrisuri (cu nr. de înregistrare de la primărie din 1994) de la tatăl meu care dovedesc ca acele terenuri ar fii fost primite de tatăl lui in urma războiului din 1918. Aceste terenuri sunt revendicate in acelaşi timp si de varul meu, ca vezi D-ne. așa este trecut in adeverința eliberata de primărie in 1994.
Întrebarea mea este următoarea : pot sa vând terenurile inclusiv cel intravilan (de care se interesează acum un angajat al primăriei, așa dintr-odată) atâta timp cat nu am TITLUL DE PROPRIETATE , si atâta timp cat nu am deschis succesiunea in urma decesului tatălui meu pentru aceste terenuri si tot atata timp cat nu am făcut ieșirea din indiviziune (cred ca așa se cheamă atunci când ar fii doi proprietari pe aceleași terenuri).
Mulțumesc anticipat,
Daniel Stan
PS : Ieșirea din indiviziune se poate face si prin act notarial.

Alte discuții în legătură

Neplata impozitului duce la pierderea terenului? mariapopescu mariapopescu In 1994 a fost eliberat un titlu de proprietate pentru un teren pe numele mamei tatalui meu,decedata cu mult timp in urma. In calitate de mostenitori ... (vezi toată discuția)
Pot sa vând un teren intravilan la care nu am titlul de proprietate ... standan54 standan54 Pot sa vând un teren intravilan la care nu am TITLUL DE PROPRIETATE ci doar o adeverință de la primărie în care este trecut terenul respectiv plus alte ... (vezi toată discuția)