avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Refuzare autorizatie cumparare arma letala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Refuzare autorizatie cumparare arma letala

Buna ziua, ma numesc Penca Claudiu, am depus dosarul pentru permis de port arma letala, si indeplinesc toate criteriile, de test psihologic, fisa medicala, cursa de arme si munitii ( trecut cu brio ), am hartie de la unitatea de jandarmi, la care am fost cadru activ pana la reorganizarile facute in 2011, cand au fost trecute in rezerva cadre militare pe fondul crizei economice, insa nu a fost din motive imputabile mie.
A adus toate actele, insa indradevar, acum cativa ani buni am avut o condamnare de 1 an cu amanare, insa aceasta s-a clasat fiind vorba cam de 9 ani, insa ce mi-a fost socant este ca mi s-a spus ca s-ar putea sa mi se refuze autorizarea pe motiv de un avertisment la leagea 61, tot de foarte mult timp, cauza a fost o cearta cu cei de la apa canal care vroiau sa imi taie apa pe motiv nedrept ca nu fusese achitata factura, ceea se s-a adeverit ca datorita intarzierilor bancare , suma s-a alocat mai tarziu in contul lor.
Dar si aceasta fapta este destul de veche.
Ce ma doare pe mine este ca da, in ultima perioada am avut ceva probleme si in sensul in care am doua fete minore si impreuna cu sotia, am fost atacati de doua persoane cu un cutit respectiv un boxer.
Mentionez ca am apelat serviciul 112 si acestia s-au prezentat abia dupa 30 de minute si numai norocul a fost de partea noastra.
Cazul s-a discutat la politie abia dupa ce situatia era rasuflata cam dupa 2 luni cand faptul a fost consumat.
Acest lucru m-a determinat sa imi cumpar o arma, dar ca sa descurajez o eventuala infractiune indreptata asupra mea.
Mentionez ca nu sunt o persoana care cauta conflicte, dar sustin dreptatea si drepturile omului, iar faptul ca am doua fete ma face sa fiu mai protector.
Acum in alta ordine de ideei, daca politia tecuci v-a refuza sa imi acorde autorizatia, eu daca atac decizia in contenciuos administrativ, am vreo sansa de castiga sau ma bat cu muntii ???
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:47, 22 Septembrie 2021
Daca aveti temei atacati refuzul la instata. Despre sanse presupun ca sunteti constient ca nu poate sa isi de cineva cu parerea aici, doar pe vorbele dvs.
Incercam oarecum sa intreb daca in experienta unui avocat, cat de laborioasa este, si cam cate situatii s-ar fi intalnit, oricum din ce am vazut, pare ca se comporta la fel ca la primirea carnetului auto, da eu am crezut ca Romania asta se mai schimba si politistul numai cauta sa iti bage bete in roate si mai fie si corecti, dar se pare ca nici in 2021 nu prea s-a schimbat nimic :(((
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema dvs este una foarte rara, asa ca nu prea exista "expertiza" in asa ceva.
Adica, cati pistolari, din randul persoanelor fizice, credeti dvs ca exista in tara?
Dvs mai cunoasteti vreunul? Asa, din cercul dvs de prieteni si cunostinte.

In mod normal, pentru arma letala nu se dau avize la persoane fizice.
Deci regula este ca nu se dau, exceptia este ca se dau la anumite persoane.

Politia nu are nimic cu dvs., si nu cauta sa va bage bete in roate,
iar dvs daca ati fi in locul lor, ati proceda la fel. Riscul este mare si nu si-l asuma nimeni.

Iar, asa, intre noi fie vorba, cazierul dvs nu va prea ajuta si nici motivatie pentru care solicitati permisul.
INSA, daca veti primi un refuz, il puteti ataca in instanta, asa cum v-am scris si anterior. Bafta.
In primul rand nu e vorba de a fi sau a nu fi "pistolar", se cheama ca ai permis de port arma, doi la mana sunt subofiter cu grad de plutonier, trecut in rezerva, am toate actele in regula, curs de arme si munitii etc. in mod normal trebuie sa cunosti cat de cat legea sa poti spune daca se dau sau nu arme letale, se cunoaste ca ai lacune in asta, insa intre noi fie vorba, cazierul este curat, doar ca nimeni nu este perfect ca tine, a fost o situatie care s-a rezolvat, orice om se reabiliteaza, dar numai romanii au o problema cu asta, in alte tari straine orice persoana este tratata egal, chiar daca ai facut puscarie, ai fost condamnat cu suspendare, cu amanare, este strict problema ta si daca esti reabilitat si trebuie sa te reabilitezi, atunci trebuie sa te si integrezi in societate, si nici o persoana nu poate fi marginalizata si dicriminata, dar inca o data, asta este Romania.
Esti discriminat daca ai facut puscarie, daca ai luat cu suspendare sau daca ai luat cu amanare. esti aratat cu degetul de asa numitii "perfecti", pai domnule daca tu duci o viata "perfecta" si nu ai trecut prin viata aia dura, nu stii ce inseamna, nu spun acum ca cei care fac puscarie gen pentru omor sau talharie sau viol sau eu mai stiu ce infractiune violenta, trebuie supervizati, dar la noi in tara daca faci o delapidare sau infractiune de coruptie esti mai condamnat si mai aratat cu degetul decat unul care a traficat persoane sau a omorat pe cineva.
Ati intrebat;
- "am vreo sansa de castiga sau ma bat cu muntii ???"
V-am spus ca:
- "Daca aveti temei atacati refuzul la instata."

Apoi, ati deraiat si ati vrut doar "conversatie".
La "conversatie", v-am spus opinia mea sincera.
Fara sa va mint, fara sa va dau sperante false.

Nu v-a convenit raspunsul, dar nici nu ati stiut sa luati partea buna din el.
Daca stiam ca va doriti UN ANUMIT raspuns, PE ACELA vi-l ofeream, dar am zis sa fiu sincer.

P.S. ...Si, intre noi fie vorba, mai sunt si altii rezervisti, si cu ceva grade in plus,
insa nu asta conteaza, caci aici, pe forum, este locul unde se discuta strict aspecte juridice,
nu este locul unde se contreaza orgolii, ,,pur si simplu nu intereseaza pe nimeni.
Deci, pot sa va inteleg frustrarea, insa nu trebuie sa va razbunati pe cei care va rspund. Bafta multa,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arme si munitii art. 342 al 6 din ncp florindr florindr Buna ziua . Va supun atentiei o speta cel putin interesanta !!! DESI Expunerea de Motive pentru adoptarea Noului Cod Penal, elaborată de Ministerul ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna decizia asta ? este o decizie banuiesc preliminara ... penca_claudiu penca_claudiu Ce inseamna decizia asta ? Este o decizie banuiesc preliminara adica din greseala faptului ca in cerere am pus solicitare de suspendare si nu era ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru obtinerea permisului de port-arma mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti si mie care este legea referitoare la portul de arma. Care sunt conditiile necesare pentru a putea intra in posesia ... (vezi toată discuția)