avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Un condamnat penal poate fi fondatorul unui partid ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Un condamnat penal poate fi fondatorul unui partid politic?

Un condamnat penal poate fi fondatorul unui partid politic, poate fi ales presedintele partidului, poate fi ales si poate participa la alegeri? Cazul concret al lui Dragnea,
Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: nahir , utilizator 10:09, 22 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Partidul a fost creat prin interpuși, va fi condus din umbră de către el sau de apropiați și în realitate de către o.echipa obedientă.Isi imaginează că va putea reveni in viata politica după reabilitare dar sunt sanse mari ca in viitor ss mai lucreze câțiva ani la atelierul auto din instituția unde si a petrecut ultimii ani.
Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Deci răspunsul corect este NU. Restul, că PAP va fi condus prin interpuși, este ceva cu care dragnea e obișnuit. Că doar toată lumea știe că Veorica a fost Prim Ministru doar cu numele. Ați putea să-mi indicați în ce articol de lege este precizarea privind interzicerea activității politice și a dreptului de a alege și a fi ales? Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem in romania politicieni de profesie? acei politicieni instruiti in ale politicii pe la scolile de profil. ContSters125171 ContSters125171 Daca ne uitam la foarte multi concetateni implicati in politica, indeosebi la nivel inalt, vedem ca in C.V.-ul lor, la rubrica specializare, avem directori, ... (vezi toată discuția)
Partidul national socialist nica nica Buna ziua,ma numesc Borca Nicolae si doresc raspunsuri atat de la specialistii siteului cat si de la useri.Rog sa fie serioase si la obiect. Ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Romanii, calcati in picioare de o institutie politica ContSters258804 ContSters258804 Dragi romani,va anunt ca suntem in razboi.Nu este unul cu implicatii militare dar cu toate acestea in tabara noastra se aduna victime pe zi ce trece;victime ... (vezi toată discuția)