avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto,recuperare permis.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto,recuperare permis.

Am fost implicat intr-un accident auto.
Mi-asarit in fata un pieton pe care l-am lovit cu masina.Nu era nicio trecere de pietoni in zona.
A fost internat in spital,are o dubla fractura la un picior.
Individul avea o alcolemie de 3 la mie in sange.
Problema e ca si eu am avut 1,25.
Am incercat sa il ajut in timpul spitalizarii,I-am cumparat reteta pe numele meu la externare dar refuza ajutorul in continuare.
I-am platit asigurarea de sanatate dar el....nu are CI valabil (i-a expirat in aprilie)nu are nici Certificat de nastere,nu are medic de familie,nu are card de sanatate si ...nu stie nici carte.
I-am oferit 10000 de lei ca sa declare adevarul/realitatea,ca mi-a sarit in fata sinu are pretentii.A refuzat cerandu-mi
50 000 lei,suma pe care nu o detin ,
Accidentul s-a produs pe 1 august si a fost externat pe 24 august din spital

1.Exista pentru el un termen legal pentru depunerea unei plangeri la Politie?
2.Exista un termen legal pentru scoaterea unui certificat medico-legal?
3..Au trecut aproximativ 2 luni de la data accidentului.Am inteles ca imi pot lua o hartie de la Parchet cu care imi pot recupera permisul.Am primit hartie de la Politie ca imi este suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile
E mai ok sa astept inca o luna (in total 3)si sa imi recuperez permisul?
Daca il iau cu hartia de la Parchet,pierd perioada de 60 de zile trecute de la producerea accidentului,perioada in care eu nu am avut dreptul de a conduce?
Poate pe parcurs o sa mai am intrebari,in functie de mersul dosarului.
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2021
gigione01, utilizator
Cel mai recent răspuns: gigione01 , utilizator 08:28, 7 Octombrie 2021
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vi s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, cat dureaza cercetarile aveti dreptul de conducere suspendat, daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza.
Nu inteleg de unde ati auzit dvs ca aveti dreptul de conducere suspendat pe 90 de zile.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2021
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
O alta persoana,tot accident, alcoolemie de 0,5 tot un pieton.
A mers la parchet, a luat o hârtie în carespunea ca are nevoie de mașină pentru servici și acum conduce pana la terminarea procesului.
Și nu e singurul caz de care am auzit.
Trebuie sa spui un motiv pentru care ai nevoie de permis pe perioada procesului.
Am primit o hârtie de la IPJ în care sunt anunțat ca mi s-a suspendat dreptul de a conduce pentru 30 de zile.
Teoretic, după 30 de zile pot merge sa iau permisul în opinia mea.
Ce se va întâmpla la terminarea procesului e altceva cred eu.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara.Puteți sa ne spuneți ce luați cu hârtia de la parchet?Probabil a-ti vrut să spuneți ca o să beneficiați de (dovada circulatie)care se prelungește în perioada cercetărilor. Domnule în cazul dumnv exclus,ati consumat alcool.Tot ce v-au spus agenții de politie sunt povesti frumoase Vă așteaptă un proces penal în urma căruia permisul se anulează.
Dacă știți, va rog sa îmi răspundeți și la primele 2 întrebări va rog!!
La a-3-a pot folosi acest remediu legal:

-Un remediu în acest sens este oferit de dispozițiile art. 111 alin. 6 din OUG nr. 195/2002 potrivit cărora “La cererea titularului permisului de conducere reținut în condițiile alin. (1) lit. b) sau ale alin. (4), procurorul care efectuează urmărirea penală sau exercită supravegherea cercetării penale ori, în faza de judecată, instanța de judecată învestită cu soluționarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulație, cu câte cel mult 30 de zile, până la dispunerea neînceperii urmăririi penale, scoaterii de sub urmărire penală ori încetării urmăririi penale sau, după caz, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești. Modul de soluționare a cererii de prelungire a dreptului de circulație se comunică și șefului poliției rutiere pe raza căreia s-a comis fapta.”

Prin urmare, aveți posibilitatea de a formula o cerere adresată procurorului de caz, solicitând prelungirea dreptului de circulație cu 30 de zile, până la adoptarea unei soluţii privind urmărirea penală.

3. Documente anexă necesare
Cererea va fi însoțită de dovada înlocuitoare eliberată odată cu reținerea permisului de conducere precum și de un istoric contravențional actualizat emis pe numele dumneavoastră, document ce se obține de la Serviciul rutier al localității în care aveți stabilit domiciliul. În cazul în care cererea este soluționată favorabil, ordonanța de admitere va fi comunicată la domiciliul ales. Înainte de împlinirea celor 30 zile indicate în cuprinsul ordonanței și până la soluționarea cauzei penale în faza de urmărire penală, aveți posibilitatea de a reitera cererea de prelungire a dreptului de a conduce, atașând de fiecare dată dovada înlocuitoare a permisului de conducere precum și un istoric contravențional la zi.
Ultima modificare: Joi, 23 Septembrie 2021
gigione01, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 111 alin. 6 din OUG 195/2002 se aplica doar in cazul dovezilor cu drept de circulatie, dovada dvs este fara drept de circulatie si prin urmare procurorul nu are ce sa va prelungeasca.
O sa intelegeti tot ce va spun aici dupa ce o sa treaca 1 an de zile si o sa va aflati tot in situatia asta.

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni Ciprian1976 Ciprian1976 As dori un sfat in legatura cu situatia in care ma aflu: Pe 10 martie 2010 am lovit un baiat pe o trecere de pietoni(de fapt a venit in fuga si s-a lovit de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier mina2605 mina2605 Am avut un accident rutier, am lovit o persoana pe trecerea de pietoni, fara nici o vatamare corporala pentru pieton si masina, trecand pe culoarea galbena a ... (vezi toată discuția)
Prelungire dovada circulatie la procuror deutza_77 deutza_77 Buna ziua. Am avut un accident cu o victima. Mi s-a eliberat o dovada valabila 15 zile. In urma traumei, nu am mai fost in stare a conduce. Dupa 6 luni, am ... (vezi toată discuția)