avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ce judecatorie are jurisdictia? Ce institutie sa fie ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ce judecatorie are jurisdictia? Ce institutie sa fie reclamata ca parat?

Buna ziua. Am nevoie daca puteti a ma indruma cu privire la judecatoria spre care sa ma indrept, si de asemenea ce persoana juridica pot chema in instanta ca parat. Speta e urmatoarele: Conform HG , se acorda burse pentru elevii ce au rezultate bune la invatatura incepand cu anul scolar 2020-2021. In Bacau aceasta hotarare a fost intarziata deoarece lipsea hotararea Consiliului local care insa a fost adoptata in Ianuarie 2021. (pentru primul an 2020-2021). Cel putin scoala unde invata baiatul meu a primit fonduri insuficiente dar din media aflu ca e o situatie generalizata in Bacau. Din HCL se specifica cum ca plata burselor e dependenta de o ,,sursa de la Guvernul Romaniei" care insa cred ca a fost indeplinita, din moment ce in tara multe daca nu marea majoritate a scolilor au achitat aceste burse. As dori sa ii arat baiatului ca cu putina perseverenta, se poate obtine dreptate. Nu as vrea insa sa il dezamagesc si sa indrept actiunea spre alta PJ decat cea responsabila si sa nu obtin nici drepturile si sa platesc si cheltuielile de judecata inclusiv cele legate de plata serviciilor avocatului partii reclamate. Asadar as dori sa stiu daca Judecatoria Bacau este institutia recomandata si deasemenea sa stiu ce persoana juridica pot reclama. Scoala? Primaria? Guvernul? Prefectura? Statul roman reprezentat de una din cele de mai sus sau de toate in solidar? Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2021
Dancolt79, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dancolt79 , utilizator 15:22, 26 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tribunalul Judetean este competent , Sectia Contencios ....
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc , dle Cornel Vasile
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2021
Dancolt79, utilizator
Primaria acorda banii catre scoli. Scoala este institutia care inmaneaza bursele. In mod public nu am informatia cu privire la ce sume au fost solicitate si ce sume au fost virate. Asadar ....ramane Primaria? @Dl Voinea Liviu. Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2021
Dancolt79, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat, notar, expert contabil - autorizatie de functionare primarie Crinel Crinel OG 99/2000 nu include profesiile liberale intre activitatile pentru care este necasar obtinerea autorizatiei de functionare de la primarie. Totusi la Bacau ... (vezi toată discuția)
In legatura cu un divort.. Abdulah81 Abdulah81 Da ca sunt din Jud Bacau casatorita la primaria din Jud Bacau insa sunt despartita nu pe cale legala,pot da divort in orasul Tecuci,am buletin pe Tecuci am ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de pensie ni_leta ni_leta Buna ziua Va rog daca ma puteti ajuta: Am formulat contestatie la decizia de pensie si am primit raspuns de la Cada Judeteana de Pensii in sensul ca, ... (vezi toată discuția)