avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren \"in posesiune\" - cunoasteti termenul? Ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren "in posesiune" - cunoasteti termenul? Ce implica?

O cunostinta doreste achizitionarea unui teren intravilan + casa + teren extravilan. Vanzatorul i-a spus ca terenul extravilan este "in posesiune" si ca dupa ce vor perfectiona vanzarea, respectiv cumpararea, si cumparatorul va detine acel teren cu acelasi titlu ("in posesiune"). Terenul intravilan (pe care se afla si casa) precum si casa sunt proprietati "normale" (adica nu "in posesiune").

Un notar i-a spus ca terenul va fi "in posesiune" timp de 3 ani (timp in care il va folosi ca si un proprietar de drept, platind impozit pe el), dupa care il poate trece in proprietatea lui.

Am cautat pe forum si nu am mai gasit aceasta titulatura ("teren in posesiune"). Nu imi dau seama ce inseamna si mai ales, cunostinta mea (viitorul cumparator al terenului) ar dori sa stie ce drepturi si obligatii are asupra unui astfel de teren (care e deosebirea fata de "normal") si daca dupa trecerea celor 3 ani va trebui sa mai plateasca terenul inca odata altcuiva (de exemplu statului?).

Orice alte informatii cu privire la ce ar trebui sa stie despre un teren "in posesiune" inainte de a-l achizitiona sunt binevenite. Multumesc.

Nota suplimentara (poate are importanta?): terenul extravilan tine de gradina casei.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2021
andravenache, utilizator

Alte discuții în legătură

Constructie pe livada alexandra-maria17 alexandra-maria17 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la cateva nelamuriri. Doresc sa achizitionez un teren,mai precis o livada,pe care doresc sa-mi construiesc o ... (vezi toată discuția)
Viciu ascuns Bachus20 Bachus20 Recent am cumparat un teren (initial inregistrat in titlul de proprietate drept extravilan, in urma efectuarii schitei cadastrale din banii vanzatorului a fost ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan+extravilan as dori sa cumpar un teren cu casa ... radulucian 22 radulucian 22 Teren intravilan+extravilan As dori sa cumpar un teren cu casa de 1250m, dar pe care proprietarul il are 377mp intravilan ,rest extravilan, pe aceeasi ... (vezi toată discuția)