avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren intravilan+extravilan As dori sa cumpar un teren ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren intravilan+extravilan As dori sa cumpar un teren cu casa ...

Teren intravilan+extravilan

As dori sa cumpar un teren cu casa de 1250m, dar pe care proprietarul il are 377mp intravilan ,rest extravilan, pe aceeasi latime in spate.

Spune ca este decizie si incadrare la nivel PUG primarie comuna(se poate verifica online) pt a fi trecut in intravilan, dar nu stie durata.
Pentru a nu mia face dezmembrare spune dansul , e mai simplu sa mi-l vanda mie. Problema e ca am fost la notari si mi-au spus ca sa nu fac actele si de fapt nu se pot face pana nu se realizeaza preemptiunea si TOT TERENUL e intravilan.
.
Acum am gasit un notar, cu solutia sa facem acte pe IMPRUMUT cu IPOTECA exact pe teren si casa, care dupa vreo 4 luni mminim il pot revendica si pune in proprietate. LA licitatie oricine vrea sa il ia trebuie sa dea minim suma data de mine, care nu e deloc mica, exact pretul real, iar in caz ca ar da mai mult ,imi vireaza mie intai suma(dar ar fi caz de neserozitate vanzator). Ce parere aveti de aceasta solutie?

Este legata de faptul ca nu poate vinde EXTRAVILAN conform noii legi 2020? SAu din cauza ca datorita faptu la a consutruit casa partial si pe terenul extravlian refuza sa-i faca alipirea la urbanism primarie?
Fiind o portiune de teren in extravilan, vanzarea acesteia - strict terenul din extravilan - se face prin modalitatile prevazute de legea de care vorbiti, respectiv prin respectarea dreptului de preemptiune.In situatia in care persoanele indreptatite nu sunt interesate puteti cumpara, dupa trecerea termenului de optiune - atentie legea a suferit modificari in 2020 - fara probleme.
Solutia cu imprumutul invocat mi se pare o complicatie inutila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren incadrat in acte ca intravilan, in realitate insa... pricopes pricopes Buna ziua, As dori un sfat din partea dvs. cu privire la o problema legata de cadastru. Anul trecut, prin iunie, am cumparat 1300 m2 de pamant intr-o ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan - alipire parcele Leordeanu Leordeanu trebuie sa alipesc trei parcele care rezulta in extravilan. Mi s-a solicitat o declaratie prin care sa accept eventualele modificari dupa ce se face planul ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren intravilan si extravilan. am un teren de 3000 m ... belena2013 belena2013 Vanzare teren intravilan si extravilan. Am un teren de 3000 m cu casa construita. Din cei 3000 m 2100 sunt intravilan si includ si constructia si 900 ... (vezi toată discuția)