avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua ! Am un cont deschis in Romania la CEC ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua ! Am un cont deschis in Romania la CEC strict ptr alocatia ...

Buna ziua ! Am un cont deschis in Romania la CEC strict ptr alocatia copiilor! Este posibil sa mi se puna proprire pe alocatia copiilor???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:57, 29 Septembrie 2021
Pe alocatia copiilor nu se poate pune poprire.

Legea nr.61/1993
art. 8
Alocația de stat pentru copii nu este impozabilă și nu poate fi urmărită silit decât în vederea recuperării sumelor plătite necuvenit cu acest titlu.


art.729 C.proc.civ.
...
(7) Alocațiile de stat și indemnizațiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum și orice alte asemenea indemnizații cu destinație specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire alocație copii Florinbob Florinbob Buna ziua . Doresc sa aflu daca banca .. mai exact CEC-ul pote sa opreasca alocatia copiilor din cauza datoriei . si ce pot faxe in aceasta privinta ? (vezi toată discuția)
Deschidere cont alocatii MariusLo MariusLo Daca imi deschid un cont la banca pt alocatia copiilor si alocatiile imi intra in acel cont imi pot pune poprire pe acei bani sau alti bani din alte venituri? (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie crestere copil vatafuflorentina vatafuflorentina Buna ziua,am o datorie catre banca brd si ieri am verificat cardul si am constatat ca apare suma restanta pe care o am de dat,intrebarea mea este imi pot face ... (vezi toată discuția)