avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calculul termenului procedural de 180 zile ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calculul termenului procedural de 180 zile calendaristice

Bună seara,
În urma încheierii unui contract de finantare avand ca obiect “ajutorul de stat acordat sub formă de grant pentru capital de lucru, în baza formularului electronic de înscriere şi a documentaţiei anexe, prin măsură “Granturi pentru capital de lucru”, denumită în continuare Măsură, implementată de către Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) şi Agenţia pentru IMM, Atragere de Investiţii şi Promovarea Exportului (AIMMAIPE) în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, cu completările şi modificările ulterioare” acesta prezinta urmatoarele precizari prealabile conform contract respectiv procedurii aplicabile:
În prezentul Contract de Finanţare, cu excepţia situaţiilor când contextul cere altfel sau a unei prevederi contrare:
- termenul „an”/„zi” reprezintă an/zi calendaristic/ă dacă nu se specifică altfel; - termenul de transmitere se calculează începând cu ziua următoare transmiterii documentului; - termenul care începe într-o zi nelucrătoare/sărbătoare legală se calculează începând cu prima zi lucrătoare. Termenul care se sfârşeşte într-o zi de sărbătoare legală/zi nelucrătoare se prelungeşte până în prima zi lucrătoare;
- în termen de maxim 180 de zile din momentul plăţii ajutorului financiar către beneficiar acesta are obligaţia efectuării cheltuielilor cu respectarea art. 4.3.1 alin (1) din procedura programului;
- în acelaşi termen de maxim 180 de zile din momentul încasării ajutorului financiar de către beneficiar acesta are obligaţia încărcării în aplicaţie a facturilor, documentelor de plată şi raportului de progres (Anexa 8 la procedura programului), în caz contrar ajutorul acordat fiind recuperat
Toate termenele prevăzute în prezenta procedură se calculează astfel:
a) Termenul de transmitere se calculează începând cu ziua următoare transmiterii documentului.
b) Termenul care începe într-o zi nelucrătoare/sărbătoare legală se calculează începând cu prima zi lucrătoare. Termenul care se sfârşeşte într-o zi de sărbătoare legală/zi nelucrătoare se prelungește până în prima zi lucrătoare.
c) Transmiterea documentelor prin intermediul poştei eletronice în ultima zi a termenului se va face până la ora 24.00 a zilei respective.
Întrebari:
1.Care este termenul procedural avand in vedere ca data transmiterii documentului este 31 martie 2021 iar termenul este de 180 zile calendaristice?
2. Având în vedere ca în prezentul contract, respectiv, prezenta procedura se mentioneza „Termenul de transmitere se calculează începând cu ziua următoare transmiterii documentului” , se mai ia in considerare art. 181 alin (1) pct (2) din CPC “ când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte”?
Va multumesc!



Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2021
nicoleta_stoian, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:46, 16 Octombrie 2021
28 septembrie 2021

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen depunere contestatie laky laky Buna seara. Va rog un raspuns la intrebarea mea. Mama mea a depus contestatie impotriva hotararii comisiei locale cu privire la reconstituirea dreptului de ... (vezi toată discuția)
Ordin 1120/2013 - achizitii beneficiari privati - termen publicare anunt de atribuire mihaela_faxmedia mihaela_faxmedia Buna ziua, Legat de Ordinul 1120/2013, foarte sumar in detalii, am urmatoarea intrebare/speta. Luni s-a semnat un contract de furnizare in urma publicarii pe ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza termenul depunere contestatie aleirbag aleirbag Buna ziua ! Asi dori sa stiu exact cum se calculeaza termenul depunerii unei contestatii, adica se considera numarul zilelor calendaristice sau numarul ... (vezi toată discuția)