Buna ziua! Vreau sa imi deschid un srl care sa se ocupe cu vanzare online a unor saltele de joaca pt copii, formate din spuma cu memorie+huse. Ambii furnizori ofera garantie pt cele mentionate. Oare sunt necesare autorizatii pt comercializarea acestora? Am vorbit cu avocatul care se va ocupa de actele pt srl, a spus ca nu am nevoie de nicio autorizatie, insa as vrea sa fac toate demersurile astfel incat sa imi "asigur spatele". Ma puteti indra catre ce aprobari as putea obtine? Multumesc!
Nu sunt necesare alte autorizari, insa trebuie sa implementati pe site documentul denumit "TERMENI SI CONDITII".
Trebuie reglementata atent politica de confidentialitate si cea privind fisierele tip COOKIE.
Trebuie sa detineti toate procedurile reglementate de normele GDPR.
Contractul incheiat in spatiul virtual,este, in esenta, reprezentat de termenii si conditiile afisate pe site/ platforma.
Casutele de acceptare de pe site / platforma nu trebuie sa fie prebifate,consimtamantul trebuie sa fie liber exprimat.
Tototdata, fisierele tip "COOKIE" trebuie prezentate , in mod diferentiat, asa incat utilizatorul sa aiba optiunea de a le accepta pe cele obligatorii, si, eventual, de a le respinge pe cele facultative.
Amenzile , in materie de legislatia privind protectia datelor personale, sunt ridice, ele pot atinge 4 % din cifra de afaceri.
Totodata, ANPC poate aplica amenzi, daca sunt lezate drepturile consumatorului.