avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Intampin urmatoarea problema: - X si Y, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Intampin urmatoarea problema: - X si Y, avand copilul ...

Buna seara! Intampin urmatoarea problema:
- X si Y, avand copilul Z, divorteaza prin 1996
- sunt coproprietari ai unei garsoniere, bun comun, insa la divort nu fac si partajul.
- Y pleaca atunci in Rusia, nemaitinand legatura nici cu X, nici cu Z.
- intre timp, X decedeaza, iar Z vrea sa faca succesiunea dupa garsoniera
- nu stie daca Y are dubla cetatenie sau doar cetatenie rusa (renuntand la cea romana), pentru ca nu a mai vorbit cu Y de la divortul parintilor.

Ce poate face Z in situatia asta? Exista optiunea ca Y sa ii cedeze partea lui de proprietate (presupusa fiind de 50%)?Cum se poate lua legatura oficial cu Y? (Z nu ii stie adresa, doar faptul ca e in Rusia). Daca Y accepta sa ii lase partea sa lui Z, este suficient sa dea o declaratie la Ambasada Romaniei in Moscova? Cum s-ar schimba situatia daca Y ar fi doar cetatean rus, nemaiavand cetatenie romana? Am luat legatura cu notarul la care Z a facut parte din succesiunea lui X, dar ne-a spus ca pana nu vine Y in tara nu poate face nimic.
Dar daca Y nu vrea sa ii cedeze partea lui Z si nici sa intreprinda vreun act care sa ii faciliteze lui Z situatia? (garsoniera este goala de la decesul lui X, insa Z continua sa plateasca intretinerea). Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2021
andreean1, utilizator

Alte discuții în legătură

Obtinerea cetateniei ruse FlorinGeorge16 FlorinGeorge16 Buna ziua . Sunt cetatean roman.... momentan ma aflu la stiudi in Rusia.... intrebarea mea e : doresc sa ma insor aici cu o rusoaica .. care sunt documentele ... (vezi toată discuția)
Sotia a fugit cu copilul nostru in rusia fara acordul meu, fara ... DerLehrer DerLehrer Sotia a fugit cu copilul nostru in Rusia fara acordul meu, fara ca copilul sa aiba pasaport, in conditii de pandemie. Nu stiu cum poate fi asa posibil in ... (vezi toată discuția)
Crimeea - viitor tinut rusesc ? POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Ucraina, planul secret al lui Putin de Edward Luttwak Anunţat de mult, planul rus pentru împărţirea Ucrainei merită un răspuns mai serios decât ... (vezi toată discuția)