avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... obtinerea cetateniei ruse
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

obtinerea cetateniei ruse

Buna ziua .
Sunt cetatean roman.... momentan ma aflu la stiudi in Rusia.... intrebarea mea e : doresc sa ma insor aici cu o rusoaica .. care sunt documentele si conditile pentru a ma insura aici ... ce drepturi primesc dupa casatorie .... si care sunt conditile pentru obtinerea cetateniei Ruse ... trebuie sa renunt la ce Romana????
Va multumesc anticipat
(P.S. cei de la abasada romaniei la Moscova nu stiu sa imi raspunda)
Cel mai recent răspuns: FlorinGeorge16 , utilizator 20:14, 25 Noiembrie 2012
Pai sigur ca nu stiu sa va raspunda, nu puteti intreba in Romania ce acte va sunt necesare dvs la rusi, Intrebati autoritatile de acolo de unde va casatoriti ce acte va sunt necesare, ce drepturi aveti si in ce conditii dobanditi cetatenia tarii in care va aflati.
da in general asta am de gand sa fac ... insa momentan nu stiu sa vorbesc foarte bine limba si ea nu prea are timp sa se intereseze din cauza serviciului... asa ca mam gandit sa caut si sa ma interesez intre timp, sa am cateva ideei despre toata sitatia.. am cautat pe diferite forumuri insa mai toate erau despre cetateni din republica moldova. mersi
Nu puteti avea dubla cetatenie, ar trebui sa renuntati la cetatenia romana.

Am gasit un link unde sunt date informatii despre conditii si procedura, sper sa fie corecte:
[ link extern ]
da dar asta este petru cei din moldova (si in plus nu spune nimica de cei ce vor sa obtina cetatenie rusa) ..... si pe niste forumuri ca astea am citit ca unora nu li sa cerut acest lucru si au obtinut cetatenia insa nu stiu daca e legal sau nu .... si inca o intrebare ar fi am citit pe unele siteuri ca cetateni rusi au dreptu la dubla cetatenie si intrebarea ar fi daca renunt la ce romana si dupa un timp ceva de genu un an sau 2 oare imi pot lua inapoi cetatenia romana ....??? mersi
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2012
Ares-3, moderator
Mda, ce repede renunta romanii la cetatenie:fight::coffee:Avand in vedere ca avem incheiate tratate de pace si prietenie cu Federatia Rusa, actele dvs, nu trebuie sa indeplineasca vreo conditie de apostilare sau supralegalizare. Deci, trebuie ca:1. certificatul dvs. de nastere sa fie tradus si legalizat la un notar din Rusia(sa aveti certificatul in original la dvs.), 2. o adeverinta de cutuma, anexa 9,-termen de valabilitate 3 luni , eliberata de starea civila de la locul dvs.de nastere din care sa rezulte daca ati mai fost sau nu casatorit si cum ca indepliniti conditiile cerute de tara a carui cetatean inca sunteti de a va casatorii. 3.Pasaportul cu viza in original si copie , valabil atat la depunerea actelor cat si la casatorie si 4. certificatele medicale, 5 un translator.Referitor la drepturi ma indoiesc ca veti primi cetatenia foarte repede, mai ales ca dupa cum recunoasteti si dvs. nici macar nu stiti sa vorbiti, daramite sa scrieti ori sa cantati imnul Rusiei.
Casa de piatra!:vishenka:
P.S. Cum sa nu stie cei de la ambasada ce acte sunt necesare pentru casatorie ca doar va puteti casatorii si la ei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
Justitiarul711, utilizator

Alte discuții în legătură

Casatorie intre un cetatean rus si un cetatean roman gutyx17 gutyx17 Buna ziua,va rog daca poate sa imi spuna cineva ce trebuie sa fac daca vreau sa ma insor cu o cetateanca din Rusia,eu sunt in Cipru.Unde este mai bine sa ma ... (vezi toată discuția)
Informatie invitatie viza, poate chiar casatorie cristianp73 cristianp73 Am cunoscut o fatacare pana la urma vrem sa ne cunoastem fata in fata poate se ajunge si mai departe (casatorie) am vb. cuea vreau sa vina in Ro si am incercat ... (vezi toată discuția)
Casatorie in rusia Cosmin0604 Cosmin0604 Intentionez sa ma casatoresc in Moscova si as dori sa aflu de ce documente am nevoie ! Mentionez , sunt cetatean roman cu domiciliul in Germania, este nevoie ... (vezi toată discuția)