avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... obtinerea cetateniei ruse
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

obtinerea cetateniei ruse

Buna ziua .
Sunt cetatean roman.... momentan ma aflu la stiudi in Rusia.... intrebarea mea e : doresc sa ma insor aici cu o rusoaica .. care sunt documentele si conditile pentru a ma insura aici ... ce drepturi primesc dupa casatorie .... si care sunt conditile pentru obtinerea cetateniei Ruse ... trebuie sa renunt la ce Romana????
Va multumesc anticipat
(P.S. cei de la abasada romaniei la Moscova nu stiu sa imi raspunda)
Cel mai recent răspuns: FlorinGeorge16 , utilizator 20:14, 25 Noiembrie 2012
nu este vorba ca renunt repede .... doar ca aici angajatorii prefera sa angajeze cetateni rusi ... deci daca vreau sa am o munca cat de cat bine platita si nu sa muncesc doar ca manipulant intr-un magazin .... stiu ca cand vine vorba de cetatenie nu mi se va acorda repede decat dupa ceva ani ,,, 3 sau 5 doar vreau sa ma interesez .... deci nu e vorba ca vreau sa renunti la cetatenia Romana asta in nici un caz sunt mandru ca sunt roman si voi fi in continuare dar daca asta ar fi conditia sa imi gasesc un loc de munca bine platit si cu conditia sa imi pot obtine inapoi dupa catva ani cetatenia ... asi face acest compromis .... cat despre ambasada ... am sunat am vorbit cu o doamna iam spus povestea pe scurt dupa care a zis ca nu stie dar imi face legatura la alta colega care ar trebui sa stie ... cu acea doamna aceeasi poveste si mia facut legatura cu .... un barbat ... am uitat ce era ... ambasador sau consul ... cat despre drepturile ce le obtin dupa casatorie imi poate spune cineva ceva ??? multumesc Justitiarul711
In acel link este prezentata o Lege federala, aveti dreptate, este posibil ca pentru cetatenii Uniunii Europene (si din restul lumii) sa fie conditii si mai restrictive.

Despre cum puteti renunta la cetatenie aveti detalii aici:
[ link extern ]
Actele enumerate in link sunt necesare si in cazul dvs. Mai puteti citi Legea cetateniei romane 21/1991 republicata, capitolele V si VI.
Motivele pentru care vreti sa renuntati nu cred ca sunt suficiente (din fericire, as zice) pentru a vi se aproba cererea iar toate acele acte costa… costa mult, si ca timp si ca bani.

Despre procedura redobandirii dupa ce ati renuntat de bunavoie ar trebui sa cautati o sursa oficiala, cum ar fi Ministerul de Justitie. Nu cred ca va puteti juca de-a cetateanul roman si cetateanul rus dupa cum va sunt interesele de moment. In plus ar trebui intai sa renuntati la cetatenia rusa (daca ati obtine-o), ceea ce de asemenea nu poate fi o procedura prea usoara.

Nu vreau sa va supar cu ce mai adaug, insa iubirea sau un ipotetic loc de munca mai bun nu sunt motive pentru ce vreti sa faceti. Cetatenii Uniunii Europene au mai multe drepturi decat cei ai Rusiei.
Casatoriti-va doar daca aveti sentimente, acel certificat nu o sa va foloseasca daca autoritatile ruse care va vor ''controla'' dupa aceea vor constata ca ati facut-o doar pentru a putea ramane pe teritoriul Rusiei si a beneficia de niste avantaje, altfel veti avea probleme - nu vi se va prelungi permisul de sedere sau cum s-o fi numind- in privinta casatoriilor de convenienta legile sunt cam la fel peste tot.
Mai bine renuntati la idee pentru ca uneori visele ne fac mai mult rau decat realitatea, faptul ca nu putem sa ni le indeplinim ne face sa nu mai traim prezentul.
Sustin si eu ce spune Ares 3.

Cetățeanul român este de drept cetățean european și are mult mai multe drepturi decât un cetățean rus. Ganditi-va bine inainte de a face pasul de a renunta la cetățenia romana, oricum asta va dura minim 5 ani după stabilirea rezidentei in Rusia.

Aveti in vedere că în calitate de cetățean rus va trebui să stați la coadă la Ambasada pentru a obtine viza de intrare in Romania, UE, etc. Cetățenii ruși avand libertate de miscare doar in CSI și acolo doar limitat, nu pot munci, locui pe termen lung fără viză.

era doar o idee multumesc de sfat ... am vrut sa raspund mai devreme la mesajul anterior insa nu am avut timp in acel moment ... dupa cum ati spus dureaza minimum 5 ani asta vroiam si eu sa zic ... de renuntat nu vrea sa renunt era doar o idee si nimic alt ceva de aceea am pus intrebari sa primesc raspunsuri asta nu inseamna ca mam hotarat la asa ceva ... stiu si eu ce avataje are cetatenia romana si ce dezavantaje cea rusa ... insa am cintit pe winkipedia despre dubla cetatenie si se poate si in rusia insa nu stiu daca se aplica si incazul celor care isi doresc sa obtina cetatenia sau doar pentru cetateni rusi... pana ma voi hotara sa fac un pas ca asta ,,,daca il voi face am de gandit si asta minimum 5 ani ... totusi cu cetatenia nu am primit inca un raspuns concret (am auzit de la cineva ca in caz ca mi se va cere sa renunt la cea Romana pentru cea Rusa sunt si niste excepti insa nu stiu care sunt aceelea ... si datorita acestor excepti nu imi pot cere sa renunt poate un exemplu ar fi "tata e pensionar si sunt singurul copil" poate fi un motiv?) si aprpop de ce drepturi imi revin dupa casatorie stie cineva sa imi raspunda... si cum pot obtine rezidenta in rusia conditi si pasi de urmat .. multumesc inca o data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie intre un cetatean rus si un cetatean roman gutyx17 gutyx17 Buna ziua,va rog daca poate sa imi spuna cineva ce trebuie sa fac daca vreau sa ma insor cu o cetateanca din Rusia,eu sunt in Cipru.Unde este mai bine sa ma ... (vezi toată discuția)
Informatie invitatie viza, poate chiar casatorie cristianp73 cristianp73 Am cunoscut o fatacare pana la urma vrem sa ne cunoastem fata in fata poate se ajunge si mai departe (casatorie) am vb. cuea vreau sa vina in Ro si am incercat ... (vezi toată discuția)
Divort intre cetateni straini camy41 camy41 As dori sa aflu cum poate divorta prietenul meu care este cetatean olandez cu rezidenta in Romania de sotia lui cetatean rus, daca ea locuieste in rusia de 7 ... (vezi toată discuția)