avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort intre cetateni straini
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort intre cetateni straini

As dori sa aflu cum poate divorta prietenul meu care este cetatean olandez cu rezidenta in Romania de sotia lui cetatean rus, daca ea locuieste in rusia de 7 ani si casatoria a avut loc in Rusia. Mentionez ca el a inceput divortul in Olanda in urma cu 7 ani, a obtinut si custodia copilului dar i s-a spus ca divortul nu este valabil.
Va rog daca stiti o firma de avocatura din Romania care poate rezolva acest caz sa imi scrieti pe adresa de email csandu36@hotmail.com
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:40, 22 Septembrie 2011
De ce divortul din Olanda nu este valabil? Atata vreme cat casatoria din Rusia a fost transcrisa in Olanda, divortul este perfect valabil. Hotararea de divort trebuie transcrisa si in Rusia prin exequator.
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
nu inteleg termenul de transcris, dar dupa casatorie ei au locuit in Dubai. Despre femeia cetatean rus, prietenul meu nu mai stie nimic, deci transcrierea in Rusia trebuie finalizata.
Se poate finaliza prin Ambasada Rusa din Romania, sau trebuie cineva sa mearga in rusia?
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2011
camy41, utilizator
Trebuie sa mergeti in Rusia si sa deschideti actiune exequator pentru recunoasterea hotararii din Olanda.
exista avocati romani ce colaboreaza cu avocati din Rusia . Ar fi indicat sa apelati la unul dintre acestia
Multumesc! O sa va contactez dupa 15 Octombrie cand venim in Romania. Sa-mi spunte-ti va rog cu ce documente sa venim.

Alte discuții în legătură

Acte necesare casatorie cu cetatean din federatia rusa sandy2peu2006 sandy2peu2006 BUNA ZIUA! NUMELE MEU ESTE ALEXANDRU SI AS DORI SA STIU CE ACTE SINT NECESARE PENTRU CASATORIE CU CETATEAN RUS! MENTIONEZ CA SINT DIN BUCURESTI S6! DORESC SA ... (vezi toată discuția)
Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)
Divort in romania - cetatean turc nyusziful nyusziful Buna ziua, am urmatoarea intrebare: un cetatean turc, care a fost casatorit o data cu un cetatean roman - casatorita incheiata in Turcia si transcrisa in ... (vezi toată discuția)