avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in Romania - cetatean turc
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in Romania - cetatean turc

Buna ziua, am urmatoarea intrebare: un cetatean turc, care a fost casatorit o data cu un cetatean roman - casatorita incheiata in Turcia si transcrisa in Romania, cetatean care a divortat in Romania de respectiva persoana, si acum doreste sa se casatoreasca inca o data - tot in Romania, are nevoie de vreun act special sau vreo insemnare in Turcia pe actul sau de nastere? Sau trebuie recunoscuta aceasta hotarare si in Turica? Pentru ca cei de la ambasada spun ca nu i pot permite casatoria pana nu au ceva scris pe actul de nastere. Este posibil? Sau care este procedura?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters276253 , utilizator 17:57, 2 August 2013
Trebuie facuta dovada ca a divortat.
Probabil ca aici este problema.

Cereti mai multe lamuriri de la ambasada.
va multumesc frumos. asta nu inteleg eu: cum sa facem dovada in turcia? eventual tot un exequator doar ca in Turcia? Multumesc mult
Daca va casatoriti in Romania nu sunt probleme.

Sau va casatoriti in Turcia?
in romania, dar ambasada nu acorda aviz pt casatorie cetateanului turc, pana cand nu se face dovada ca in turcia s-a inregistrat divortul din romania...
De ce ar trebui sa ii dea dreptul statul turc sa se casatoreasca in Romania?

Sa adreseze o cerere in scris si sa raspunda in scris ambasada.
Pe vorbe nu ne vom lamuri.

Alte discuții în legătură

300 zile de la pronuntare divort sau deces sot ? magda dima magda dima buna ziua.. am si eu o singura intrebare, si as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati raspunde.. in casatoria dintre o romanca si un cetatean turc, este aceeasi ... (vezi toată discuția)
Legalizare divort efectuat in alta tara ! cris09 cris09 Am nevoie de legalizarea unui divort efectuat in alta tara pentru a ma putea recasatori in tara ! Doresc lamuriri in acest sens, eventual un avocat in Iasi !!! (vezi toată discuția)
Recunoastere hotarare de divort din turcia Alexandru catalin Gaidau Alexandru catalin Gaidau buna ziua,ma iertati ca va deranjez am nevoie de niste sfaturi in urmatoarea situatie.Un cet roman s-a casatorit in turcia,a divortat si acum s-a intors in ... (vezi toată discuția)