avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... legalizare divort efectuat in alta tara !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

legalizare divort efectuat in alta tara !

Am nevoie de legalizarea unui divort efectuat in alta tara pentru a ma putea recasatori in tara ! Doresc lamuriri in acest sens, eventual un avocat in Iasi !!!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:57, 11 Mai 2010
Daca divortul a avut loc in strainatate, certificatul de divort trebuie transcris in evidentele de stare civila de la Primaria in raza domiciliului dv. ;)
trebuie efectuata procedura de exequatur !! competent este TB din raza de domiciliu a paratului .
Lamuriri in acest caz:
cetatean roman casatorit in tara cu cetateana romanca, plecat in strainatate, unde are loc divortul. Cetateanul roman traieste in strainatate si doreste sa se recasatoreasca cu o cetateanca romanca - in RO, dar pentru a se putea recasatori trebuie ca hotararea de divort din strainatate sa fie legalizata in tara, nefiind valabila in RO ! ... ce trebuie facut?
vi s-a mai raspuns, nu inteleg de ce va repetati . :(
trebuie sa demarati procedurile legale , pt. recunoastrea hotararii straine in Romania .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in romania, sot italian,sotie romanca amgel amgel in cazul initierii procedurii de divort intre cetatean italian si cetateanca romanca,din casatorie in italia,transcrisa in romania(amindoi avind rezidente in ... (vezi toată discuția)
Casatorie in uk, unde pot divorta ? proces_ro proces_ro Cand si unde trebuie sa divorteze o romanca (avand doar cetatenia romana) ce s-a casatorit de 6 luni in Anglia cu un cetatean strain din North America? Ea ... (vezi toată discuția)
Recunoastere divort pe teritoriul ro (pentru cetatenii din afara ue) Gabriela_Duta Gabriela_Duta Buna ziua. Prietena mea a fost casatorita cu un cetatean japonez.Casatorie facuta in Romania, divortul pronuntat in Japonia. Am procura, documentele de ... (vezi toată discuția)