avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Casatorie in UK, unde pot divorta ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Casatorie in UK, unde pot divorta ?

Cand si unde trebuie sa divorteze o romanca (avand doar cetatenia romana) ce s-a casatorit de 6 luni in Anglia cu un cetatean strain din North America? Ea traieste in Anglia, el in USA.
Certificatul de casatorie din Anglia nu a fost transcris nici in Ro si nici in USA. Dar sotul a fost recent diagnosticat cu cancer. In aceste conditii cei doi au decis sa se desparta deoarece el nu se poate trata in Anglia iar ea nu poate ajunge prea curand in USA.
Ce sugerati pentru ca problema (divortul) sa se rezolve cat mai repede?
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2013
proces_ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Focia , Avocat 09:02, 26 Iulie 2013
Au la alegere mai multe posibilitati : avand in vedere elementele de extraneitate multiple, legea romana prevede posibilitatea alegerii din partea reclamantului a competentei instantei de judecata : ori in Anglia(tara incheierii casatoriei) ori Romania (conform cetateniei sotiei).
Fiind amandoi in strainatate, cred ca cel mai repede ar rezolva printr-un divort in Anglia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz complicat! adidatcu adidatcu Buna ziua! Urmeaza sa ma casatoresc cu un baiat care are cetatenie americana de 20 de ani de zile si acum locuieste in America. El s-a nascut in Romania si a ... (vezi toată discuția)
Starea civila - casatorie cu cetatean strain divortat sbarcea sbarcea Buna ziua am o nelamurire si as vrea tare mult sa ma ajutati eu si prietenul meu am vrea sa ne casatorim in romania el fiind din pakistan ,el a mai fost ... (vezi toată discuția)
Divort condrea doru condrea doru As vrea sa ma luminati si pe mine cu o problema,daca se poate.Am o cunostinta care este cununata cu acte in gemania. (Casatorie pentru acte).Iar acuma traieste ... (vezi toată discuția)