avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

As vrea sa ma luminati si pe mine cu o problema,daca se poate.Am o cunostinta care este cununata cu acte in gemania. (Casatorie pentru acte).Iar acuma traieste in spania cu un barbat avand si un copil cu el,si vor sa se casatoreasca dar nu pot din cauza celuilalt mariaj.Fata ar putea sa divorteze in romania.si cam in ce fel ar trebui sa procedeze si bineinteles si cati bani ar costa.Mentionez ca nu-sia definitivat actele in germania.
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 12:50, 16 Iunie 2009
daca sotul nu are cetatenia romana sau domiciliul comun a fost in Germania nu va putea divorta in Romania...
Casatoria se va desface in Germania la ultimul domiciliu al sotilor sau daca legea din Germania prevede altfel,conform legii!
daca casatoria din germania a fost transcrisa in romania, se va putea judeca divortul in tara .
si asta in conditiile in care sotii nu au avut un domiciliu comun sau nici unul dintre ei nu mai locuieste la acel domiciliu comun.
Ati putea sa si citati articlolul de lege care stabileste o astfel de competenta?
art. 607 c. pr civila : cererea de divort este de competenta judecatoriei in circumscriptia careia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor. daca sotii nu au avut domicilu comun sau daca nici unul din soti nu mai locuieste la acel domiciliucomun, judecatoria competenta este cea in circumscriptia careia isi are domiciliul paratul.
daca paratul nu are domiciul in traa, este competenta judecatoria in circumscriptia careia isi are domiciliul reclamantul .

Alte discuții în legătură

Divort in italia silvia elena silvia elena casatoriti in romania actualmente amandoi cu domiciliul in italia.dorim sa divortam dar nici unul dintre noi nu reuseste sa mearga acasa.ce se poate face de ... (vezi toată discuția)
Desfacerea casatoriei incheiata in italia page page Buna,in ce conditii poate fi desfacuta în Romania o casatorie incheiata in Italia intre doi romani ,fara minori si cu capat de cerere de partaj? (vezi toată discuția)
Divort gabriela suardi gabriela suardi M-am casatorit in Bucuresti cu un cetatean italian. Casatoria a fost inregistrata in Italia. Acum dupa 5 ani in care am locuit mereu in Italia , din pacate ... (vezi toată discuția)