avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

As vrea sa ma luminati si pe mine cu o problema,daca se poate.Am o cunostinta care este cununata cu acte in gemania. (Casatorie pentru acte).Iar acuma traieste in spania cu un barbat avand si un copil cu el,si vor sa se casatoreasca dar nu pot din cauza celuilalt mariaj.Fata ar putea sa divorteze in romania.si cam in ce fel ar trebui sa procedeze si bineinteles si cati bani ar costa.Mentionez ca nu-sia definitivat actele in germania.
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 12:50, 16 Iunie 2009
da... codul de procedura civila...
Atat doar ca, in cazul litigiilor cu elemente de extraneitate, in cazul tarilor membre UE se aplica regulamentele europene, care au prioritate.
Competenta prevazuta este o competenta exclusiva.
Iar potrivit regulamentului 2201/2003 compententa este in primul rand instanta de la domiciliul comun al sotilor...
In caz de cetatenie comuna, instanta nationala este competenta...
ar mai putea fi competenta si spania...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in italia silvia elena silvia elena casatoriti in romania actualmente amandoi cu domiciliul in italia.dorim sa divortam dar nici unul dintre noi nu reuseste sa mearga acasa.ce se poate face de ... (vezi toată discuția)
Desfacerea casatoriei incheiata in italia page page Buna,in ce conditii poate fi desfacuta în Romania o casatorie incheiata in Italia intre doi romani ,fara minori si cu capat de cerere de partaj? (vezi toată discuția)
Divort gabriela suardi gabriela suardi M-am casatorit in Bucuresti cu un cetatean italian. Casatoria a fost inregistrata in Italia. Acum dupa 5 ani in care am locuit mereu in Italia , din pacate ... (vezi toată discuția)