avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Starea civila - casatorie cu cetatean strain divortat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Starea civila - casatorie cu cetatean strain divortat

Buna ziua am o nelamurire si as vrea tare mult sa ma ajutati eu si prietenul meu am vrea sa ne casatorim in romania el fiind din pakistan ,el a mai fost casatorit in cipru cu o romanca in 2008 ,si ia a transcris casatoria si in romania la domiciliul ei in galati,in 2012 sau despartit iar ea sa recasatorit in anglia ,acum eu si prietenul meu am vrea sa ne casatorim in rom ,fosta lui sotie ia dat un act cum ca sunt divortati cu sampila de la tribunal si sigilu dar ea inca nu a anulat acel certificat transcris la ultimul ei domiciliu in romania .Intrebarea mea este pot eu si prietenul meu sa ne casatorim in romania cu acel act de divort pe care el il are de la fosta lui sotie ,chiar daca acel certificat decasatorie transcris este valabil ,fosta lui sotie ia ziz ca va veni curand in romania sa il anuleze ,va tare mult sa imi raspundeti la aceasta intrebare ,va rog frumos sa ma lamuriti ,va multumesc
Cel mai recent răspuns: sbarcea , utilizator 20:32, 16 Februarie 2015
Daca au divortat si sotul poate sa solicite inscrierea divortului pe marginea actului transcris. Sa mearga la Galati cu sentinta ramasa definitiva ori sa va imputerniceasca pe dvs. Dupa care va puteti casatori.
sbarcea a scris:

Va multumesc foarte frumos pt raspuns deci prietenul meu poate merge la galati cu acel act cum ca ei sunt divortati si acolo la galati la primarie unde este transcris acel certificat de casatorie poate sa solicite cum ca sunt divortati si apoi eu si prietenul meu ne putem casatori ?imi cer mii de scuze daca nu am inteles si va intreb a doua oara .
Buna ziua,as vrea sa va mai intreb,daca prietenul ma imputerniceste pe mine sa merg la galati sa solicit inscrierea divortului ,unde trebuie el sa faca aceasta procura ,mentionez el se afla in italia acum,ca sa ma imputerniceasca trebuie sa mearga la un notar sa faca aceasta imputernicire pt mine sau ,sa o scrie el pe copmuter sa o scoata la imprimanta si so o semneze si so mi-o trimita mie prin e-mail impreuna cu certificatul lor de casatorie din cipru,si copia lui de pasaport si actul acela care il are de la fosta lui sotie cum ca sunt divortati.Daca el imi trimite toate aceste acte prin e-mail pot eu sa solicit tanscrierea divortului pe acel certificat de casatorie transcris la primaria din galati? dupa care este posibil eu si prietenul meu sa ne putem casatori aici in romania?va rog tare mult sa imi raspundeti si la aceste intrebari ,va multumesc foarte mult pt amabilitatea dvs de a -mi raspunde.
Imputernicirea o face la un notar care are apostila de la Haga.O trimite la dvs. in original. Aici in tara o traduceti si o legalizati. Sentinta ramasa definitiva trebuie si ea in original. La fel si certificatul de casatorie. Copie dupa pasaport.Nu merge cu emailuri. Sa aveti grija ca sentinta sa contina numele dupa divort.
Ultima modificare: Luni, 16 Februarie 2015
Justitiarul711, utilizator
va multumesc foarte mult pentru amabilitatea de a-mi raspunde

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean strain sbarcea sbarcea Buna seara ,as avea nevoie sa ma indrumati ce trebuie sa faca prietenul meu care este cetatian pakistenez daca vine in romania ,sa anuleze un certificat de ... (vezi toată discuția)
Divort cetatean roman si cetatean strain in strainatate ian_ian14 ian_ian14 Buna ziua, Am fost casatorita cu un cetatean de origine pakistaneza, casatoria avand loc in Cipru, unde am locuit si am lucrat amandoi. El a plecat cu toate ... (vezi toată discuția)
Divort Baby.sas Baby.sas Sunt căsătorită in Cipru in 2011 cu cetățean pakistanez nu e nici o iubire m-am reîntors în România dar certificatul de căsătorie a rămas la el ... (vezi toată discuția)