avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Caz complicat!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Caz complicat!

Buna ziua!
Urmeaza sa ma casatoresc cu un baiat care are cetatenie americana de 20 de ani de zile si acum locuieste in America. El s-a nascut in Romania si a plecat in America cu parinti la varsta de 10 ani, inainte sa-si faca un buletin sau un pasaport romanesc. A mai fost casatorit in America cu o romanca si a divortat de ea in anul 2007. El a divortat in Statul California si sentinta sa de divort nu este pe placul autoritatilor romane care spun ca nu este originala. Aceasta sentinta de divort este facuta de un avocat in America si este semnata de acest avocat care apartine Statului American.Nu este un avocat obisnuit.!
Ne trebuie aceasta sentinta in original ca sa facem transcrierea actului de divort la I.N.E.P pt. ca sa ne putem casatori aici in Romania, dar cei din California nu ne pot da decat aceasta hartie. Am fost si la tribunal si am facut procedura de exequator, si la tribunal au acceptat aceasta sentinta de divort dar cei de la I.N.E.P se pare ca vor altceva. Sicera sa fiu aceasta procedura dureaza de 6 luni de zile si noi nu ne putem casatori. As fi vrut de sarbatori sa vina in tara si sa ne casatorim dar din iunie ne tot luptam cu sistemul birocrat romanesc!:(
Eu nu inteleg de ce nu ne putem casatori ca un cetatean strain cu un cetatean roman si trebuie sa facem toate aceste transcrieri, mai ales ca aici la primarie le-am spus ca dorim sa ne casatorim cat mai repede si ca nu tinem neaparat sa fim casatoriti ca doi cetateni romani, si ca domiciliu nostru pe viitor va fi in USA, nu aici in Romania.
Daca ma puteti ajuta va rog, sunt disperata!Stiu ca este un caz mai complicat dar deja asteptam de 6 luni de zile si cat trebuie sa mai stam despartiti doar ca autoritatile romane vor sa ne incurce si sa ne plimbe pe la toate Institutiile!
Multa lume spune ca ne-am complicat si ca puteam sa mintim la starea civila ca a mai fost casatorit inca o data, ca si asa el a fost casatorit si divortat in America iar in Romania nu exista nici o dovada ca ar fi fost casatorit, dar eu am vrut sa fim corecti, si uite unde ne-a dus corectitudinea in Romania! M-am gandit ca in acele 10 zile de la depunerea dosarului la starea civila si pana la eliberarea lor, ei ar fi putut verifica si in America si atunci ar fi fost fals in declaratie.
Ah! nu stiu ce sa mai zic, daca se poate, va rog sa ma sfatuiti si pe mine!
va multumesc!
Adriana
Buna ziua !
Va sfatuiesc sa va adresati Ambasadei SUA in Romania pentru verificare actelor de divort ale viitorului sot. In functie de solutionarea acestei probleme va puteti casatori sau nu .
legislatia americana este diferita de a noastra.cel mai bine este sa te duci la ambasada si sa veyi care este situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar ellaella ellaella buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca doi cetateni romani,care s-au casatorit in strainatate(in comunitate) si locuiesc acolo,pot sa divorteze in tara la ... (vezi toată discuția)
Divort america Claudiu.Ghinea Claudiu.Ghinea Buna ziua am dubla cetatenie romana americana si am divortat in america acum 4 ani se poate sa imi depun direct mentiunile de divort la oficiul de stare civila ... (vezi toată discuția)
Inregistrare divort in romania moni3463 moni3463 Buna ziua. Am fost casatorita in SUA, s-a pronuntat divortul recent tot in SUA. Eu, venita in tara, nu am inregistrat inca casatoria la starea civila. Am ... (vezi toată discuția)