avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt asigurat pensionar.Copilul fratelui meu poate fi ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt asigurat pensionar.Copilul fratelui meu poate fi coasiguratul ...

Sunt asigurat pensionar.Copilul fratelui meu poate fi coasiguratul meu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 6 Octombrie 2021
Copiii sunt asigurați gratuit în sistemul sanitar românesc până în momentul în care împlinesc vârsta de 18 ani, conform legislației în vigoare.

Potrivit art.224 alin.1 lit.b teza a II-a din Legea nr.95/2006, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

In speta, copilul fratelui nu poate fi coasiguratul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cnas Blecky Blecky Poate coasigura un părinte copilul major ? (vezi toată discuția)
Cass student crengutamirela crengutamirela Poate sa fie coasigurat o persoana de 27 ani (studenta anul 3) ca sa beneficieze de asigurari de sanatate? Sau care este modalitatea sa poata fi asigurata la ... (vezi toată discuția)
Calitatea de coasigurat Alina 111 Alina 111 Bună ziua! O persoană in varsta de peste 18 ani care nu urmeaza nici o forma de invatamant si nu realizeaza nici un venit poate fi coasigurat la unul dintre ... (vezi toată discuția)