avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am depus cerere pentru pensie de invaliditate din ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am depus cerere pentru pensie de invaliditate din sistemul public ...

Am depus cerere pentru pensie de invaliditate din sistemul public de pensii ,pentru boala mea( neoplazie) si avand decizia medicala incadrata la grad 2 de invaliditate, am depus si cerere pentru pensie militara de urmas( sotul decedat).
Ambele cereri au fost trimise in termen legal catre Casa teritoriala de pensii si catre Casa sectoriala de pensii MAI, in iunie 2021.
Decizia de la Casa teritoriala am primit-o in iulie 2021 dar decizia de la Casa sectoriala MAI nu am primit-o nici in octombrie 2021.
Am inceput sa incasez pensia mea de invaliditate dar neavând inca decizia de la Casa sectoriala, nu puteam sa aleg care e cea mai convenabila pentru mine.
Intrebarea este:
Daca in octombrie 2021 primesc si raspuns de la Casa sectoriala Mai, si aleg pensia de urmas, primesc retroactiv (din iunie 2021 cand a fost inregistrata cererea mea) pensia de urmas stabilita, renuntând la pensia mea de invaliditate ?
Sumele deja incasate de la sistemul public de pensii, urmând sa le restitui daca incasez retroactiv pensia de urmas daca este mai convenabila pentru mine.
Astept sfatul d-voastra. Multumesc pentru atentie.

Alte discuții în legătură

Invaliditate civila marian6999 marian6999 acte necesare pentru obtinerea pensie invalid civil.Precizez ca am fost operat de laringectomie partiala in italia acum un an in urma, (vezi toată discuția)
Decizie pensie urmas CarmenCorina CarmenCorina Buna seara.Am depus actele pentru pensie urmaș ( pentru fiica mea minora) din data de 22.iunie 2017.Suntem aproape de octombrie si nu am primit decizia.Am ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas StRotaru StRotaru Daca sotul decedat avea drept la pensie dar nu a depus dosar de pensionare, iar sotia supravietuitoare a depasit varsta de pensionare si nu are alte venituri, ... (vezi toată discuția)