avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt pensionara si m_am angajat intr_o Drogherie, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt pensionara si m_am angajat intr_o Drogherie, detinand functia ...

Sunt pensionara si m_am angajat intr_o Drogherie, detinand functia de farmacist sef.Autorizatia de funtionare este pe numele meu.Doresc sa demisionez din motive de presiune psihica.Ce ar trebui sa fac ca autorizatia sa fie anulata?Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 7 Octombrie 2021
1. Drogheria își încetează activitatea prin anularea autorizației de funcționare emise de Ministerul Sănătății în următoarele condiții:
a) la cererea titularului autorizației de funcționare;
b) în situațiile prevăzute la art. 38 lit. c) și d);
c) în urma unei hotărâri judecătorești definitive sau a pronunțării falimentului societății deținătoare a autorizației;
d) în situația suspendării activității pentru o perioadă mai mare de 180 de zile;
e) dacă suspendarea pentru o perioadă de până la 180 de zile a fost solicitată conform legii, dar nu s-a depus în acest termen o solicitare de reluare a activității.

art.38
...
b) deținerea sau eliberarea în drogherii a unor medicamente ale căror deținere și eliberare sunt interzise în drogherie;
c) desfășurarea în unitățile farmaceutice a altor activități decât cele prevăzute de lege;
d) vânzarea și eliberarea prin intermediul activităților ce fac obiectul serviciilor societății informaționale a medicamentelor care se eliberează fără prescripție medicală de către unități farmaceutice cu nerespectarea prevederilor prezentei legi;
....
(extras Legea farmaciei nr. 266 din 7 noiembrie 2008)

2. Motivele pentru care Ministerul Sănătății poate aproba întreruperea activității farmaciei comunitare și drogheriei, pentru o perioadă de până la 180 de zile, sunt:
....
b) încetarea contractului de muncă al farmacistului-șef sau al asistentului medical de farmacie-șef, fără posibilitatea preluării atribuțiilor de către alt farmacist sau asistent medical de farmacie;
...
(NORME din 25 martie 2019 privind înființarea, organizarea și funcționarea unităților farmaceutice )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drogherie prodan eugen prodan eugen Doresc sa deschid o drogherie in mediul rural. va rog sa-mi spuneti daca poate fi infiintata ca PF, AF, intreprindere individuala, PFA sau doar ca SRL [ avand ... (vezi toată discuția)
Infiintare drogherie in mediul rural luminuta luminuta As vre sa stiu daca pot deschide o drogherie in mediul rural, daca nu mi-am finalizat inca studiile si ce personal poate fi angajat? (vezi toată discuția)
Farmacie iclaudia19 iclaudia19 buna ziua, as dori sa imi deschid o farmacie ...ma puteti ajuta cu cateva detalii...care sunt regulile pt ati deschide o farmacie? trebuie sa ai studii in ... (vezi toată discuția)