avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, daca am consumat cannabis cu o seara ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, daca am consumat cannabis cu o seara inainte, iar ...

Buna ziua, daca am consumat cannabis cu o seara inainte, iar a doua zi, seara, sunt testat in trafic cu drug-testul, mentionez ca nu merg sub influenta, consumand cu o seara inainte, permisul de conducere este obligatoriu sa imi fie anulat?
Permisul se anuleaza doar in baza hotararii de condamnare ramasa definitiva.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Permisul se anuleaza doar in baza hotararii de condamnare ramasa definitiva.

Pai si se poate dovedi ca nu eram sub influenta cannabisului in momentul in care am fost oprit? Adica daca eu sunt lucid, coerent, practic normal, sunt sanse de a scapa fara pedeapsa? Un avocat penalist bun ar ajuta?
Depinde in mare masura de rezultatul probelor biologice.
Dacă în cazul consumului de alcool, legiuitorul a stabilit o limită a îmbibației alcoolice de 0,80 g/l alcool pur în sânge dincolo de care fapta constituie infracțiune, așa încât la stabilirea gravității în concret a faptei și, deci, la individualizarea judiciară a pedepsei este avut în vedere și un criteriu obiectiv, respectiv valoarea mai mică sau mai mare a alcoolemiei stabilite în cauză, in situația consumului de substanțe psihoactive, nu este stabilită o valoare a concentrației care să aibă relevanță penală, simplul consum urmat de conducerea autovehiculului pe drumurile publice constituind infracțiune.
In exercitarea dreptului la aparare, se poate solicita expertiza la INML care sa stabileasca daca la momentul depistarii, va aflati sub influenta substantelor psihoactive.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Thc la volan: testul la salivă nu reflectă ce am consumat, care pot fi consecințele? dropz1337 dropz1337 Bună ziua. Sunt un nou membru al acestei comunitati datorita experientei mele de aseara, 12 octombrie. Si anume, eram cu un amic si prietena lui in mașina ... (vezi toată discuția)
Am fost depistat conducând sub influența substanțelor psihoactive (thc). cum aș putea să ies cât mai bine și cât mai rapid din această situație? Seey2k Seey2k Bună ziua. Am fost oprit recent de un echipaj de politie, fumasem dintr-o țigară cu marijuana, am suflat în fiola, alcoolemia fiind 0, dar testandu-ma cu ... (vezi toată discuția)
Poate fi considerat un consumator de cannabis un pericol pentru siguranța rutieră? Dontjudge Dontjudge Sunt un consumator de cannabis, consum zi de zi, mi-e frica sa mă gândesc dar totuși o fac la ziua când mi se va cere o proba de saliva, sânge spre a fi ... (vezi toată discuția)