avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara. Va rog sa ma ajutați cu un sfat. O ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara. Va rog sa ma ajutați cu un sfat. O cunoștința ...

Buna seara. Va rog sa ma ajutați cu un sfat. O cunoștința de a mea, șofer pe camion, astăzi la ora 14 in timp ce se afla in deplasare cu camionul a fost oprit de un echipaj de poliție, aceștia fiind la fel in deplasare, și fără nicio explicație la fapta săvârșită de cunoștința mea, a fost supus suflării in fiola. Rezultatul etilotesului o ieșit pozitiv, având 0.06, deoarece duminica seara ne-am aflat la nunta unde pana in jur de 21 a consumat alcoohol, in consecință i-o fost suspendat permisul timp de 90 zile + s-a ales cu o amenda de 1600 ron. Întrebarea mea este dacă se poate face ceva in cazul lui? Merita sa facem contestație? Având in vedere ca timp de 90 zile el practic rămâne fără salar și poate și fără loc de munca. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:08, 12 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua
Poate susttine examenul de reducere a perioadei de suspendare la 30 de zile. (13 din 15)

Art. 106. — (1) Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susţine, la cerere, testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie prevăzut la art. 104 alin. (2) lit. a) până în a 30-a zi, inclusiv, sau până în a 45-a zi, inclusiv, a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pentru care poate solicita reducerea potrivit art. 104 alin. (3) sau art. 104 alin. (4), după caz.

Art. 221. alin. (1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei;
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e vorba ca poate, este obligat :
Articolul 106^1
(1) Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susține, în mod obligatoriu, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie stabilită prin procesul-verbal de constatare a contravenției, un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, atunci când suspendarea a fost aplicată pentru:
a) conducerea sub influența băuturilor alcoolice;
[ link extern ]
Daca nu ia acest examen in primele 30 de zile, nu poate obtine reducerea, daca nu-l ia in 90 de zile mai ia un supliment de 30 de zile.

@Lessie
Cunostinta dvs. ar fi trebuit sa ceara prelevarea de probe biologice de singe, la o asa alcoolemie foarte mica in aerul expirat. Foarte posibil ca rezultatul sa fi fost 0,0 in singe. Asa, pe ce sa va bazati contestatia ? Teoretic s-ar putea si asa, dar va trebuie un avocat foarte bun pe astfel de speta.

Art.88 din OUG 195/2002
(5) Persoana care conduce pe drumurile publice un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, testată de polițistul rutier cu un mijloc tehnic omologat și verificat metrologic și depistată ca având o concentrație de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, îi poate solicita acestuia să i se recolteze mostre biologice în cadrul unităților sau instituțiilor medicale prevăzute la alin. (1), în vederea stabilirii îmbibației de alcool în sânge.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire carnet conducere la 30 zilebuna ziua ! se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile ... Teo15 Teo15 Buna ziua ! Se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile in cazul in care conducătorul auto a fost depistat cu o alcoolemie in aerul expirat de ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis suspendat alcool laura80a laura80a Buna seara! Am urmatoarea situatie...permis suspendat 90 zile (pt alcool 0,13). Din ce am citit se poate sustine examenul de redobandire si reducerea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg ... Teofil56 Teofil56 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg 1391/2006 pentru depunerea cererii de reducere a perioadei de suspendare a permisului auto ... (vezi toată discuția)