avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... 1. Expertul judiciar desemnat intr-un dosar penal la ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

1. Expertul judiciar desemnat intr-un dosar penal la intocmirea ...

1. Expertul judiciar desemnat intr-un dosar penal la intocmirea raspunsului la obiectiuni si clarificari sau eventual supliment de expertiza, in urma depunerii unui raport de expertiza, mai conlucreaza cu expertul judiciar parte sau intocmeste singur raspunsul iar expertul judiciar parte avizeaza acest raspuns ( daca este de acord)? Imi cer scuze dar nu stiu pana la ce moment cei doi experti conlucreaza si nu as vrea sa fac greseli. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:46, 14 Octombrie 2021
Prevederea legala este de a participa impreuna la expertiza.
In problema obiectiunilor, daca acestea se refera la raportul expertului desemnat si expertul parte a fost de acord cu concluziile, in mod logic raspunsul la obiectiuni se face de comun acord. In aceasta faza daca nu se pun de acord, fiecare expert intocmeste raspunsul sau.
La suplimentul de expertiza (obiective noi) participa la expertiza ambii experti. Expertul parte trebuie reconfirmat de catre organul judiciar - procuror de caz, instanta de judecata (in functie de obiectivele noi stabilite), la cererea partii care l-a nominalizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza extrajudiciara ContSters315143 ContSters315143 Daca refuz o expertiza tehnica extrajudiciara, pentru ca nu mi se pare subiectiva, pot fi totusi de acord cu propunerea expertului (care a facut-o) in ... (vezi toată discuția)
Ma puteti ajuta cu niste sfaturi privind obiectiuni la raportul ... Alina Avila Alina Avila Ma puteti ajuta cu niste sfaturi privind obiectiuni la raportul de expertiza ? Obiectiunile trebuiesc dovedite cu documente? Exista vreun model anume? Le pot ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)