avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general consultanti fiscali
Discuție deschisă în Contabilitate în general

consultanti fiscali

se aude ca din ianuarie 2010 declaratia 100 va trebui sa fie semnata de un consultant fiscal. a aparut vreun act in legatura cu acest lucru ? #-o
Cel mai recent răspuns: Cosmin Antohe , Contabil 21:37, 20 Ianuarie 2010
se vede ca n-ati auzit bine :) e vorba de declaratia 101
Daca nu se prelungeste perioada suspendarii ordonantei, atunci declaratia privind imp.pe profit 101 va trebui sa fie semnat de un consultant fiscal.
S-au mai chinuit si prin 2007 darcei de la ANAFau mentionat ca:

1.Codul de procedura fiscala nu prevede posibilitatea respingerii declaratiei fiscale anuale in situatia in care aceasta nu a fost certificata de catre un consultant fiscal.

2.Codul de procedura fiscala nu prevede nu prevede sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea obligatiei cu privire la certificarea declaratiei de catre un consultant fiscal.

3.Declaratiile fiscale depuse de contribuabili se proceseaza si se utilizeaza in toate scopurile fiscale prevazute de lege.

4.Administratia fiscala, in baza art.7 alin (1) si (5) din codul de procedura fiscala, va informa contribuabilii asupra neindeplinirii asupra neindeplinirii obligatiei de certificare a declaratiei fiscale printr-o notificare scrisa.

Notificarea va fi transmisa dupa indeplinirea termenului legal de depunere a declaratiei.

5.ANAF mentioneaza ca in procedura de aprobare a ordonantei guvernului nr.47/2007, senatul Romaniei a decis abrogarea art.83 alin.5

Acum s-au razgandit se pare. E bataie de joc pur si simplu este numai si numai influenta inei institutii noi cu multa influenta numita "Camera Consultantilor Fiscali" care separe vor sa-i inlocuiasca si pe cei dela CECCAR. Se tot judeca intre ei de ceva vreme. Asa-i cand ciolanu-i bun...
Readuc in discutie acest subiect, pentru ca ieri am depus declaratia 101 privind impozitul pe profit pe 2009 si surpriza.

NU A FOST NEVOIE DE CONSULTANT FISCAL
.
Am mai fost pe la 2 birouri prin ANAF si am intrebat, inspectorul care se ocupa de firmele cu litera societatii pt care am depus D101 a spus, la:
"Ghiseul le primeste fara semnatura, nu cunosc alte reglementari"

La un birou mai sus sefa lor a zis: "Nu va pot raspunde la aceasta intrebare, vedeti daca la ghiseu le primeste asa atunci nu mai pierdeti timpul si depuneti-le pentru ca maine poate se schimba"

Incercati si voi dragi colegi sa intrebati la ANAF chestia cu "D101 trebuie vizata de un Consultant fiscal". Va va uimi raspunsurile lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atentie! declaratia 101 - termen 26 martie 2012, inclusiv. descarca noile formulare ale declaratiilor 100 si 101. Ioana Constantin Ioana Constantin OG 2/2012, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală .......... Art. II. - Declaraţia ... (vezi toată discuția)
Declaratie101/2009 lidred67 lidred67 declaratia 101/2009 trebuie vizata de un expert fiscal?daca da in baza carei legi? adresa de e-mail: lidred67@yahoo.com (vezi toată discuția)
Obligativitatea semnarii declaratiilor fiscale alina72 alina72 As avea rugamintea sa-mi spuneti daca in acest moment mai exista obligativitatea semnarii declaratiilor fiscale anuale de catre consultantii fiscali, deoarece ... (vezi toată discuția)