avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. 1) Daca un angajat se imbolnaveste avand ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. 1) Daca un angajat se imbolnaveste avand concediu ...

Buna ziua. 1) Daca un angajat se imbolnaveste avand concediu medical, concediu de odihna se suspenda pe perioada cat are CM si poate sa il ia in alta perioada? 2) Tichetele de masa se acorda la inceputul lunii, angajatul se imbolnaveste si are CM, cum sa procedez cu tichetele de masa acordate pe perioada CM?
Cel mai recent răspuns: Popescu Stefan Catalin , utilizator 17:17, 18 Octombrie 2021
1. Concediu de odihna se intrerupe pe perioada cat are concediu medical si poate sa il ia dupa ce a incetat situatia de incapacitate temporara de munca, iar cand nu este posibil urmeaza ca zilele neefectuate sa fie reprogramate.

Codul Muncii
art.145
...
(5) In situatia in care incapacitatea temporara de munca sau concediul de maternitate, concediul de risc maternal ori concediul pentru ingrijirea copilului bolnav a survenit in timpul efectuarii concediului de odihna anual, acesta se intrerupe, urmand ca salariatul sa efectueze restul zilelor de concediu dupa ce a incetat situatia de incapacitate temporara de munca, de maternitate, de risc maternal ori cea de ingrijire a copilului bolnav, iar cand nu este posibil urmeaza ca zilele neefectuate sa fie reprogramate.

2. La sfârșitul fiecărei luni, la data stabilită de angajator, salariatul are obligația să restituie angajatorului biletele de valoare pe suport hârtie acordate/contravaloarea biletelor de valoare alimentate pe suport electronic, pentru luna în curs sau, după caz, pentru anul în curs necuvenite, potrivit prevederilor legale.

Utilizarea de către salariat a biletelor de valoare necuvenite îl obligă pe acesta la plata contravalorii biletelor către angajator.
Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2021
Popescu Stefan Catalin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna VeraBarbu VeraBarbu După o perioadă de un an de concediu medical ( afecțiune oncologică). mai pot beneficia de concediu de odihna restant 2018 deoarece vreau sa incep serviciul (vezi toată discuția)
Concediu de odihna GabrielaGerea GabrielaGerea Buna ziua, am rugamintea sa-mi spuneti daca dupa o perioada de concediu medical de 18 luni (tuberculoza cu interventie chirurgicala), concediul de odihna ... (vezi toată discuția)