avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Buna seara, daca mi-am facut a treia doza de vaccin in ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Buna seara, daca mi-am facut a treia doza de vaccin in data de ...

Buna seara, daca mi-am facut a treia doza de vaccin in data de 02.11.2021, imi pot lua ziua de concediu in luna noiembrie cand am nevoie , sau trebuie neaparat in luna vacinarii ?
Multumesc
Maria Rosoi
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 20 Octombrie 2021
Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaților din sistemul public și privat.

Ziua liberă poate sa coincida sau nu cu ziua vaccinării.

Pentru a nu afecta semnificativ activitatea angajatorului, angajații au obligația de a informa angajatorul cu privire la opțiunile de programare a zilelor libere pe care urmează să le solicite în temeiul prezentului articol, în vederea asigurării în condiții optime a funcționării activității acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul vaccinarii copilului, poate copilul sa lipseasca o zi/ ... carmen.manole carmen.manole In cazul vaccinarii copilului, poate copilul sa lipseasca o zi/ in acea zi de la scoala? Dar parintele acestuia, isi poate lua o zi libera? (vezi toată discuția)
Este data o lege în ziua când ești la munca și ești programat ... Magie1 Magie1 Este data o lege în ziua cînd ești la munca și ești programat la vaccinare angajatorul este obligat să îți de-a o zi libera plătită și justifici cu ... (vezi toată discuția)