avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,
Mama mea a trait in concubinaj 11 ani. Impreuna au construit o casa si au cumparat inca una. Toate imobilele se afla pe numele lui.Acesta a decedat. Impreuna au un copil. El are un copil din casatoria anterioara care este plecat in germania de 30 de ani si despre care nu stim nimic.Intrebarea mea este daca mama mea are vreun drept de mostenire din bunurile dobandite impreuna si copilul plecat in germania ce drepturi are si cum il putem gasi. Va multumesc
in acest caz au vocatie succesorala la succesiunea concubinului mamei dvs., cei doi copii ai defunctului .
mama dvs. nu va veni la succesiune .
fiul defunctului , ce s-a stabilit in germania poate fi citat prin mica publicitate , pt. a se prezenta in vederea dezbaterii succesorale.
Mama dvs. nu are vreu drept asupra mostenirii concubinului, insa daca acest copil a fost recunoscut, mosteneste jumatate din masa succesorala, cealalta jumatate revenind copilului din Germania - mai multe despre deschidera succesiunii puteti afla de la un notar!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire nagykari nagykari Buna ziua, tata a trait 11 ani cu o concubina care a decedat anul trecut, in decursul acestor 11 ani tata a cumparat un apartament -din sursele lui financiare ... (vezi toată discuția)
Concubinaj KOZMA TUNDE KOZMA TUNDE O intrebare asi avea,daca o persoana a stat in concubinaj timp de 23 de ani ,dupa decesul persoanei resp.copii respectivului au drept de mostenire? (vezi toată discuția)
Mostenitori renata67 renata67 Buna ziua! As vrea sa va relatez o situatie si sa va pun o intrebare. Doua persoane au trait in concubinaj cativa ani , timp in care li s-a dat un ... (vezi toată discuția)