avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Respingere plangere impotriva PV de contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Respingere plangere impotriva PV de contraventie

Respingere plangere impotriva PV de contraventie

Buna seara,

In dimineata zilei de 24.04.2021 am fost reclamata pentru perturbarea linistii publice de catre un vecin si sanctionata de catre politie, moment in care mi s-a adus la cunostinta ca nu voi avea posibilitatea sa platesc jumatate din valoare, astfel am refuzat semnarea PV-ului, urmand ca pana la primirea lui sa ma interesez despre acest aspect .
In data de 21.06.2021 am gasit PV-ul mototolit in cutia postala, nefiind consemnata data comunicarii acestuia, motiv pentru care am inaintat plangerea impotriva PV-ului catre instanta in baza art. 27 din OG 2/2001), cat si o cerere catre sectia de politie pentru a-mi elibera o copie dupa PV de afisare . Astfel la 23.07.2021 am ridicat de la posta copia dupa procesul verbal de afisare in baza caruia am achitat jumatate din suma insa functionara mi-a spus ca este f probabil ca la impozit sa-mi vina si cealalta jumatate intrucat intre data la care am fost amendata si data la care am primit copia dupa PV de afisare, sunt mai mult de 2 luni, ceea ce ridica semne de intrebare .

La termenul din 04.10.2021 am depus cele de mai sus la dosar si am sustinut admiterea plangerii intrucat politia, in intampinare, nu a facut dovada ca mi-ar fi trimis PV-ul prin posta astfel privandu-ma de posibilitatea de a depune plagere ori de a plati jumatate din suma, a fost audiat vecinul care m-a reclamat si a ramas in pronuntare .

Din motivarea instantei cu privire la respingerea plangerii redau 2 pasaje :
"In cauza petenta nu a invocat prescriptia executarii sanctiunii ci a sustinut doar ca pretinsa (de ce pretinsa daca politia nu a adus vreo dovada??) necomunicare a PV a privat-o de posibilitatea de a achita jumatate din limita minim prevazuta de lege FARA INSA A FORMULA O CERERE DE REPUNERE IN TERMEN (...) ".
"(...) prin cererea formulata NU S-A SOLICITAT SA SE CONSTATE NULITATEA PROCESULUI VERBAL DE COMUNICARE A PV."

In incheiere scrie ca am dreptul la apel in 30 de zile de la comunicare .

Avand in vedere cele 2 fraze din motivare, as putea solicita repunerea in termen ori constatarea nulitatii pv de comunicare in cererea de apel ?

As aprecia, de asemenea, daca mi-ati putea spune cum ar trebui sa arate cerere de apel in acest caz .

Multumesc tare mult .

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie - comunicarea la domiciliu Suparat2020 Suparat2020 Buna ziua! Am facut singur o contestatie in instanță asupra unui Proces verbal de contraventie (de care am aflat de la Directia taxe si impozite), dar ... (vezi toată discuția)
Afisarea procesului-verbal de contraventie la domiciliu Florian C Florian C Buna ziua! Am o problema cu un pv de contraventie de care am aflat dupa un an cand m-am dus sa platesc impozitul. Am aflat ca am de platit o amenda pentru ... (vezi toată discuția)
Anulare pv contraventie north north Buna ziua, In data de 17.01.2015 am fost oprit la Comarinic de catre un agent al Politiei Comarnic pentru ca am calcat peste marcajele rutiere. Am refuzat sa ... (vezi toată discuția)