Buna ziua! Am o problema cu un pv de contraventie de care am aflat dupa un an cand m-am dus sa platesc impozitul. Am aflat ca am de platit o amenda pentru "stationare voluntara pe trotuar in raza de actiune a indicatorului oprirea interzisa obstructionand circulatia pe trotuar". Am facut cerere de eliberare a unei copii dupa procesul-verbal, la finante, si aflu cu stupoare ca procesul-verbal mi-a fost "afisat in cutia postala" acum un an! Intrebarile mele sunt: cum se face afisarea la domiciliu? si indicatorul "oprirea interzisa" are efect si pe trotuar? Amenda mi-a fost data in baza OUG 195/2002 art. 108 alin. 1 lit. a pct. 8 si lit. b pct. 7, HG 1391/2006 art. 142 lit.n si art. 143. Poate cineva sa-mi spuna daca am vreo sansa in instanta?
1.Comunicarea procesului-verbal si a instiintarii de plata de face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor.
2.Trebuie analizat in concret continutul procesului-verbal de contraventie pentru a vedea daca aveti sanse sau nu.
3.Puteti ataca acest proces-verbal in instanta, daca mai sunteti in termen (depinde cand ati intrat in posesia copiei respective).
Oricum, nu aveti ce pierde, daca se va respinge cererea. Doar de castigat, daca veti reusi sa vi se anuleze procesul-verbal de contraventie.
Invocati, in principal, exceptia necomunicarii acestuia.
Reformulez: în procesul verbal scrie "afisat in cutia postala" in prezenta martorului.......... Acest lucru e corect? Ma pot prevala de asta ca sa pot fi repus in termenul de contestatie?
Buna ziua.
Cam in aceeasi situatie am fost si eu , doar ca am fost sanctionat la hcl 66, in Vaslui. Dupa 5 luni am introdus contestatie, fiind acceptata, la procesul verbal pe motive procedurale de aducere la cunostinata a unui pv. Am solicitat anularea procesului-verbal în cauză în baza art. 14. alin 1 din O.G.2/2001 deoarece nu mi s-a adus la cunoştinţă în mod corespunzator, procedural (art. 25. alin. 2, art. 26. alin 3, art. 27 din O.G. 2/2001 cu modificările şi completările ulterioare), astfel privându-mă de posibilitatea de a plăti jumătate din valoare în 48 de ore ( art 28. alin. 1 din O.G. 2/2001 cu modificările şi completările ulterioare), ori de a depune contestaţie la procesul verbal în termen de 15 zile conf. art. 31. alin 1. din O.G. 2/2001 cu modificările şi completările ulterioare . Dupa mai multe termene, probe, mortorul partii intimate care nu stia nimic de pv de afisare ori de domicilul meu , am castigat la Judecatorie, "respinge exceptia trdivitatii si prescrie amenda" . Juristul Politiei Locale a facut recurs si ne vom intalni la Tribunal. Parerea mea este sa incerciati pentru ca nu aveti ce pierde, mai mult, decat de a plati amenda.
Din cate citesc in postarea dvs, pv-ul "afisat in cutia postala"!!!!. Clar neprocedural( art. 25. alin. 2, art. 26. alin. 3, art. 27 din O.G. 2/2001) . PV -ul , chiar daca va era trimis prin Posta Romana trebuia sa semati de primire , nu sa-l " descoperiti" in cutia postala! Daca se accepta plangerea dvs pe motive procedurale de aducere la cunostinta contravenientului , posibil sa aveti sanse sa castigati pe fond.
Mult noroc va doresc.
PV de contraventie poate fi afisat la domiciliul contravenientului, cu martor si se consemneaza intr-un PV de cautare la domiciliu conform art.27 din O.G.2/2001,citez:''Comunicarea procesului-verbal si a instiintarii de plata se face prin posta,cu aviz de primire,sau prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului.Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor.''
Nelamurire??
d&l
buna seara, am si eu o nelamurire; am fost oprit de polite si amendat pt. ca nu purtam centura de siguranta si pt. ca nu aveam actele la mine( CI si permis); ... (vezi toată discuția)